Старинска чорба од кромпира
Датум: 18. Novembar 2013 21:12 Категорија: Етно вести
Разговор са Миром Адамовић
Бако, колико година имате и када сте научили да спремате стара јела?
- Имам 77 година, а стара јела сам научила да спремам са 16 година.
Да ли сте стара јела научили да спремате од ваших предака и од кога?
- Стара јела сам научила да спремам од бабе, мајке и свекрве.
Да ли сте своје наследнике научили да спремају стара јела?
- Да, јесам научила и срећна сам због тога што ће стара јела бити спашена од заборава.
Јело које највише волите да спремате?
- Јело које често и радо спремам је СТАРИНСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА.
Молим Вас, опишите како спремате то јело (рецепт)?
Састојци: 3-4 кромпира, парадајз (из флаше или свеж), 2 главице црног лука, једно јаје.
Припрема: Ставити исечени црни лук и кромпир у шерпу са водом да се кувају. Кад је то скувано ,ставити исецкан парадајз (или сок од парадајза), посолити, сипати мало сирћета и оставити да се охлади. У чинију размутити једно јаје и зачинити чорбу.
- Имам 77 година, а стара јела сам научила да спремам са 16 година.
Да ли сте стара јела научили да спремате од ваших предака и од кога?
- Стара јела сам научила да спремам од бабе, мајке и свекрве.
Да ли сте своје наследнике научили да спремају стара јела?
- Да, јесам научила и срећна сам због тога што ће стара јела бити спашена од заборава.
Јело које највише волите да спремате?
- Јело које често и радо спремам је СТАРИНСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА.
Молим Вас, опишите како спремате то јело (рецепт)?
Састојци: 3-4 кромпира, парадајз (из флаше или свеж), 2 главице црног лука, једно јаје.
Припрема: Ставити исечени црни лук и кромпир у шерпу са водом да се кувају. Кад је то скувано ,ставити исецкан парадајз (или сок од парадајза), посолити, сипати мало сирћета и оставити да се охлади. У чинију размутити једно јаје и зачинити чорбу.
УЧЕНИК - НОВИНАР
Aња Милутиновић VI-3
Aња Милутиновић VI-3