Кисела чорба
Датум: 18. Novembar 2013 21:00 Категорија: Етно вести
	Разговор са Босиљком Кринић
    
	Бако, колико година имате и када сте научили да спремате стара јела?
- Имам 75 година, а са 12 година сам научила да спремам стара јела.
	 
Да ли сте стара јела научили да спремате од ваших предака и од кога?
- Да, научила сам од своје бабе.
	 
Да ли сте своје наследнике научили да спремају стара јела?
- Јесам, научила сам своју унуку.
	 
Јело које највише волите да спремате?
- Највише волим да спремам КИСЕЛУ ЧОРБУ.
	 
Молим Вас, опишите како спремате то јело (рецепт)?
	
Пилеће месо ставити у воду, додати лук, паприку, со и шаргарепу и ставити да се кува. Када се све то скува, остави се на страну да се мало прохлади. У другој посуди умуте се три јаја и дода се мало расхлађене чорбе, то се промеша и по мало се враћа у лонац уз непрестано мешање. На крају додати сирће по укусу.
	 
                                                                        
- Имам 75 година, а са 12 година сам научила да спремам стара јела.
Да ли сте стара јела научили да спремате од ваших предака и од кога?
- Да, научила сам од своје бабе.
Да ли сте своје наследнике научили да спремају стара јела?
- Јесам, научила сам своју унуку.
Јело које највише волите да спремате?
- Највише волим да спремам КИСЕЛУ ЧОРБУ.
Молим Вас, опишите како спремате то јело (рецепт)?
Пилеће месо ставити у воду, додати лук, паприку, со и шаргарепу и ставити да се кува. Када се све то скува, остави се на страну да се мало прохлади. У другој посуди умуте се три јаја и дода се мало расхлађене чорбе, то се промеша и по мало се враћа у лонац уз непрестано мешање. На крају додати сирће по укусу.
	УЧЕНИЦИ - НОВИНАРИ
Марија Лупуловић и Леа Крстић VI-3
	
Марија Лупуловић и Леа Крстић VI-3
 
    




