Белмуж
Датум: 18. Novembar 2013 20:48 Категорија: Етно вести
Разговор са Војиславком Фирановић
Бако, колико година имате и када сте научили да спремате стара јела?
- Имам 66 година, а стара јела сам научила да спремам са 14-15 година.
Да ли сте стара јела научили да спремате од ваших предака и од кога?
- Да, стара јела сам научила да спремам од своје мајке.
Да ли сте своје наследнике научили да спремају стара јела?
- За сада не, али очекујем да ће моји унуци изразити жељу да то науче.
Јело које највише волите да спремате?
- Омиљено јело које често спремам је БЕЛМУЖ.
Молим Вас, опишите како спремате то јело (рецепт)?
Ставити млеко и со по укусу да прокува. Додати изгњечен сир и кувати док се сир не истопи уз непрестано мешање. Када се сир истопи, додати пројино брашно, сјединити и кувати уз мешање још пар минута док се белмуж не укува.
УЧЕНИК - НОВИНАР
Миљана Пезеровић VI-3
Миљана Пезеровић VI-3