У сусрет најрадоснијем празнику

Датум: 09. Februar 2015 20:32 Категорија: Новости

Божићна представа у Шарбановцу


У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, рођењу Господа нашег Исуса Христоса, Божићу, вероучитељица Валентина Грујић је са ученицима петог, шестог и седмог разреда организовала Божићну представу. Приредби су присуствовали ученици, родитељи и наставници (Мира Стевановић, Ивана Поповић, Милан Миленковић, Мила Јовановић, Ватрослава Милојевић, Ана Драгојић).

Божић као један од највећих хришћанских празника представља рођење Господа нашег Исуса Христоса. Родила га је Дјева Марија, која је без греха зачела Духом Светим. У месту званом Витлејем у пећини у којој су пастири склањали своја стада, чувајући их од дневне жеге и ноћне студени Пресвета Дјева родила је у телу Господа нашег Исуса Христоса. Спустила га је у јасле са сламом и поклонила Му се. Пећина се тада испунила небеским сјајем и песмом анђела. Пастири су се први поклонили Богомладенцу Христу, а затим и три мудраца вођена блиставом звездом са истока. Даривали су малог Христа: златом, тамјаном и смирном.

Прошло је од тада две хиљаде година, а ми и данас са радошћу прослављамо Божић, дан рођења Христа Спаса, зато што је то одраз вере у Живога Бога и подсећање на лепоту оне чудесне ноћи, када су све блиставе звезде над Светом земљом потамнеле поред нове звезде која се родила.

 



Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај