Старинска чорба од кромпира

Датум: 18. Novembar 2013 21:12 Категорија: Етно вести

Разговор са Миром Адамовић

 
Бако, колико година имате и када сте научили да спремате стара јела?
   - Имам 77 година, а стара јела сам научила да спремам са 16 година.
 
Да ли сте стара јела научили да спремате од ваших предака и од кога?
   - Стара јела сам научила да спремам од бабе, мајке и свекрве.
 
Да ли сте своје наследнике научили да спремају стара јела?
   - Да, јесам научила и срећна сам због тога што ће стара јела бити спашена од заборава.
 
Јело које највише волите да спремате?
   - Јело које често и радо спремам је СТАРИНСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА.
 
Молим Вас, опишите  како спремате то јело (рецепт)?

Састојци: 3-4 кромпира, парадајз (из флаше или свеж), 2 главице црног лука, једно јаје.

Припрема: Ставити исечени црни лук  и кромпир у шерпу са водом да се кувају. Кад је то скувано ,ставити исецкан парадајз (или сок од парадајза), посолити, сипати мало сирћета и оставити да се охлади. У чинију размутити једно јаје и зачинити чорбу.
                                                                        
УЧЕНИК - НОВИНАР
Aња Милутиновић VI-3