Кисела чорба

Датум: 18. Novembar 2013 21:00 Категорија: Етно вести

Разговор са Босиљком Кринић

 
Бако, колико година имате и када сте научили да спремате стара јела?
   - Имам 75 година, а са 12 година сам научила да спремам стара јела.
 
Да ли сте стара јела научили да спремате од ваших предака и од кога?
   - Да, научила сам од своје бабе.
 
Да ли сте своје наследнике научили да спремају стара јела?
   - Јесам, научила сам своју унуку.
 
Јело које највише волите да спремате?
   - Највише волим да спремам КИСЕЛУ ЧОРБУ.
 
Молим Вас, опишите  како спремате то јело (рецепт)?

Пилеће месо ставити у воду, додати лук, паприку, со и шаргарепу и ставити да се кува. Када се све то скува, остави се на страну да се мало прохлади. У другој посуди умуте се три јаја и дода се мало расхлађене чорбе, то се промеша и по мало се враћа у лонац  уз непрестано мешање. На крају додати сирће по укусу.
 
                                                                        
УЧЕНИЦИ - НОВИНАРИ
Марија Лупуловић и Леа Крстић VI-3