Иствил 2013
Датум: 18. Novembar 2013 18:39 Категорија: Етно вести
„ИСТВИЛ 2013“
У Брестовцу је јула 2013. године одржано такмичење у припремању старих јела карактеристичних за Источну Србију.
Непревазиђена влашка кухиња обиловала је јелима спремљеним на лицу места и сервираним на ниским столовима – масама, старим преко 100 година.
На трпези су се нашли проја и качамак, салате од сира, јела од поврћа, кромпир печен у жару, старовлашка мућкалица, чорба од планинског биља, ракије и вина од воћа, гибанице, печене јабуке са орасима...
Ученици – новинари заједно са наставником српског језика, Миром Стевановић, фотографисали су најзанимљивије детаље са ове манифестације.
Непревазиђена влашка кухиња обиловала је јелима спремљеним на лицу места и сервираним на ниским столовима – масама, старим преко 100 година.
На трпези су се нашли проја и качамак, салате од сира, јела од поврћа, кромпир печен у жару, старовлашка мућкалица, чорба од планинског биља, ракије и вина од воћа, гибанице, печене јабуке са орасима...
Ученици – новинари заједно са наставником српског језика, Миром Стевановић, фотографисали су најзанимљивије детаље са ове манифестације.