Прослава мале матуре

Датум: 09. Maj 2012 13:34 Категорија: Новости

Упутство за организовање прославе "мале матуре" које је школа добила од Министарства за просвету и науку гласи:

"Имајући у виду да се приближава крај наставне године и да школе традиционално организују прославу мале матуре, а водећи рачуна о најбољем интересу ученика, обавештавамо Вас о следећем:

С обзиром на то да је безбедност и заштита ученика приоритет за Министарство просвете и науке и све основне школе, а да је могућност њиховог угрожавања знатно већа у ваншколском простору, прослава завршетка основношколског образовања и васпитања организоваће се у просторијама школе. Прослава „мале матуре“ у просторијама школе изискује знатно мање новца које родитељи издвајају из својих скромних буџета за ову свечаност.

Оваквом прославом завршетка основношколског образовања допринећемо поштовању прописа којима се осигурава безбедност малолетним лицима. Такође, треба имати у виду да је обележавање овог важног догађаја ван угоститељских објеката примерено узрасту ученика."


Упутство су потписали министар др Жарко Обрадовић и помоћник министра мр Желимир Попов.Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај