Фото галерија

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Здрав живот без цигарета

Ученице седмог разреда, Марта Драгомировић и Ана Голубовић, представнице Ученичког парламента и Вршњачког тима, одржале су на седници Наставничког већа 18.4.2018. предавање за чланове Наставничког већа на тему ,,Здрав живот без цигарета". Ова активност је реализована у оквиру програма Здравственог васпитања, рада Вршњачког тима и сарадње Ученичког парламента са Стручним тимом за здравствену и социјалну заштиту. Директор школе, Александар Влаховић је подржао иницијативу да ученици добију прилику да искажу своје потенцијале у различитим активностима и да преузму улогу едукатора и да на тај начин стекну бољи увид у професију својих наставника. У реализацији активности кроз стручно усмеравање рада ученица, учествовао је наставник биологије Александар Богосављевић, а подршку у реализацији дала је координатор рада Вршњачког тима наставница историје Снежана Живковић. Наставници су имали прилику да се упознају са свим здравственим ризицима које са собом носи конзумирање дувана и дуванских производа. Ученице су охрабриле наставнике да покушају да у интересу унапређења свог здравља и квалитета живота искључе или смање конзумирање дуванских производа. Ученице су показале високи степен озбиљности и храбрости у јавном наступу и исказивању својих ставова. Презентација је била едукативна, информативна и ефектна. Ученице су кроз интеракцију са наставницима успеле да их заинтересују за тему, одрже потпуну пажњу и покрену дискусију о овој теми.Наставници су подржали ову активност и похвалили ученице за реализовано предавање.
Васкршња приредба у Шарбановцу 2018.

Oпштинско такмичење рецитатора

У уторак, 17. 4. 2018. године, одржано је општинско такмичење рецитатора "Песниче народа мог" у Музичкој школи "Миодраг Васиљевић" у Бору. Учешће у овом такмичењу узели су Наталија Владић IV3 (ментор Драгана Стојановић), Марија Бугарић V2 (ментор Гордана Станковић) и Лазар Бешиновић VIII2 (ментор Дијана Маринковић). Иако се нису пласирали на окружни ниво такмичења, ученици су били добри. Ово је било једно лепо и вредно искуство.
Обележавање Васкрса у Метовници

Дана 10.04.2018. године у Основној школи "Станоје Миљковић" у Метовници обележен је Васкршњи уторак поводом најрадоснијег хришћанског празника - Васкрсења христовог. У холу школе изложени су ликовни и литерарни радови као и ускршња јаја ученика припремне групе, млађих и старијих разреда. Најбољи радови су награђени. Потом је организовано такмичење "Најјаче јаје". Након ових активности одржана је пригодна приредба у којој су учествовали ученици који похађају верску наставу, коју су организовали вероучитељица Валентина Грујић и наставник музичке културе Жељко Станковић. Поред наведених наставника, у реализацији ових активности учествовали су: васпитач - Ана Бунановић, учитељи - Дејан Марковић и Радомир Жоњић, наставници - Дијана Маринковић, Магдалена Алексић, Марко Станојевић, Ивана Поповић и Александар Динић.
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ВАСКРСА У ШАРБАНОВЦУ

У оквиру одељењских заједница, ученици млађих разреда у Шарбановцу организовали су ликовну радионицу и изложили радове у холу школе под називом „Васкршња изложба". Тим поводом изабрана су најлепше украшена јаја и најлепши ликовни радови. У категорији „Најлепше украшено јаје" најуспешнији су били ученици припремне групе - Владић Димитрије и Илић Ивана. У категорији „Најлепши ликовни рад" најуспешнији су били следећи ученици: - припремна група - Кринић Душан, - први разред - Данојлић Милица, - други разред - Ђурић Анђела, - трећи разред - Пантелић Милан, - четврти разред - Дудејић Маријана - пети разред - Стојкановић Лука.
СТРЕЉАШТВО

На општинском такмичењу у стрељаштву одржаном 29.03.2018. године екипа наше школе заузела је треће место. Екипу су чинили Бешиновић Лазар, Колицовић Владан и Мировић Милош. Све честитке екипи, као и њиховом предметном наставнику Динић Александру.
Дебата Друштвене мреже – „Log out“ насиље!

У организацији Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, Вршњачког тима и Ученичког парламента у Основној школи „Станоје Миљковић“ у Брестовцу 29.3.2018. године одржано је прво дебатно такмичење ученика школе на тему: Друштвене мреже – „Log out“ насиље! Учествовале су екипе: 1. Брестовац: Мила Марић, Наташа Драгомировић, Тијана Илић, Никола Калиновић 2. Метовница: Милош Мировић, Лазар Бешиновић, Марко Макуловић, Јелица Кринић 3.Шарбановац: Јелена Адамовић, Немања Србуловић, Неда Пезеровић, Теодора Крачуновић. Програм дебате је припремила и помогла ученицима у припреми за дебату наставница историје и координатор рада Тима за заштиту ученика и Вршњачког тима, Снежана Живковић. Подршку ученицима у процесу припрема пружили су и наставници Силвија Тодоровић и Александар Динић. Екипе су имале задатак да представе друштвене мреже, облике, историјат, заступљеност, карактеристике. Презентовали су позитивне и негативне аспекте друштвених мрежа. Учесници су показали велики успех у представљањуи аргументованој одбрани ставова уз поштовање правила дебате и културе дијалога и висок степен умећа комуникације. Посебан акценат је у излагањима био на злоупотреби друштвених мрежа и заштити од насиља на друштвеним мрежама и подизању свести код ученика и родитеља о свим облицима дигиталног насиља. Учесници су показали изузетну храброст прихвативши да јавно истакну и бране своје ставове пред публиком коју су чинили њихови вршњаци и наставници. Излагања су била добро припремљена, занимљива и едукативна. Комисија у саставу Александар Влаховић – директор школе, Сања Ружић – педагог школе,Мила Јовановић и Милан Миленковић – наставници, пратила је излагања учесника и проценила њихову успешност. Одлуком комисије екипа која је остварила најбољи резултат је екипа ученика из Шарбановца. Појединачно је најбољи резултат остварила ученица Тијана Илић из Брестовца. Јединствени став чланова комисије да су сви учесници били одлични. Директор школе, Александар Влаховић, који је и иницирао реализацију дебате, похвалио је све ученике, исказао задовољство показаним знањем, охрабрио их да наставе да развијају своје способности и интересовања и наградио све учеснике. Организатори дебатног такмичења честитају свим учесницима на показаној храбрости и знању и захваљују свим ученицима и наставницима који су својим присуством пружили допринос и подршку овој активности.
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Дана 24.03.2018. године одржано је Општинско такмичење из српског језика и језичке културе у ОШ "3. октобар" у Бору. Ученица 5. разреда, Бобана Николић, освојила је 2. место на Општинском такмичењу и са 18 поена се пласирала на Окружно такмичење. Све похвале ученици и наставници Гордани Станковић.
ФРАНКОФОНИЈА 2018.

Поводом обележавања месеца франкофоније дана 19.03.2018. године одржано је караоке такмичење на француском језику у ОШ "Душан Радовић" у Бору. У категорији ученика основних школа, друго место заузела је ученица Тијана Илић.