Фото галерија

УЧИМО КРОЗ ИГРУ

У оквиру планиране годишње систематизације градива, наставници наше школе Александар Богосављевић и Ивана Поповић организовали су квиз у коме су се у знању из биологије и технике и технологије надметали ученици одељења 5/3 и 6/3. Да је овакав вид реализације интегративне наставе у корелацији са часовима одељењског старешине заиста продуктиван говори одушевљење ученика по завршетку часа као и фотографије насмејаних лица које се налазе у прилогу.
ПОСЕТА МАШИНСКО - ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ 2019.

У оквиру Tима за Професионалну оријентацију ученици осмог разреда наше школе посетили су 03.06.2019. године Машинско - електротехничку школу у Бору. Обиласком учионица, фискултурне сале, радионица и других школских просторија ученици су се ближе упознали са образовним профилима и занимањима које ова школа нуди.
"КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ"

На ликовном конкурсу "Крв живот значи" ученици наше школе Филип Крајановић и Ивана Илић освојили су 1. и 2. место. Честитамо ученицима као и њиховом ментору, учитељици, Мили Јовановић.
Радионица Читалачког клуба

У ОШ "Станоје Миљковић", издвојеном одељењу школе у Метовници, одржана је радионица Читалачког клуба у којој је обрађен роман ,,Основци" Биљане Лане Максимовић. Читајући о Марковом одрастању ученици су увидели да за све животне невоље постоји решење. Ментор Читалачког клуба и реализатор активности била је Дијана Маринковић, наставник српског језика и књижевности.
Млади историчари у посети Музеју рударства и металургије

Ученици седмог и осмог разреда и чланови секције историчара наше школе су у пратњи наставнице историје Снежане Живковић и одељењских старешина Зорице Јелић и Александра Динића дана 28. маја 2019. посетили изложбу „Србија и Срби на филму у Првом светском рату“ коју у просторијама Музеја рударства и металургије у Бору организује Југословенска кинотека. Ученици су имали прилику да уз пратњу кустоса музеја погледају поставку и прошире своја знања о Првом светском рату, а затим и да погледају два филма о учешћу Срба у Првом светском рату.
Екскурзија за ученике првог образовног циклуса

Дана 02.06.2019. године реализована је једнодневна екскурзија за децу припремног предшколског програма и ученике првог образовног циклуса на релацији Неготин - Лепенски Вир - Доњи Милановац.
Екскурзија за ученике другог образовног циклуса – Војводина 2019.

Екскурзија за ученике од петог до осмог разреда реализована је 25-26. маја 2019. године на дестинацији Сремски Карловци – Петроварадин – Нови Сад – Фрушка Гора – Хопово -Крушедол – споменик Незнаном јунаку на Авали – Авалски торањ. Ученици су у пратњи својих одељењских старешина у току трајања ексурзије обишли све знаменитости на поменутим локацијама, уживали у атракцијама Новог Сада и Авале и употпунили и проширили знања о својој земљи. Екскурзија је протекла у позитивној и веселој атмосфери, а ученици су провели дивно време у дружењу. Ученици су на свим локацијама добили похвале за исказану пристојност и знање о географским, историјским, културним и биолошким одликама земље.
Вршњачки едукатори на часу историје

У оквиру упознавања ученика четвртог разреда са Планом и програмом наставе и учења у другом образовном циклусу и упознавања са настaвним предметима и предметним наставницима, у матичној школи у Брестовцу и у издвојеном одељењу у Шарбановцу ученици одељења VI-1 и VI-3 су уз помоћ наставнице историје Снежане Живковић реализовали занимљив час историје. Ученици шестог разреда су припремили презентацију и предавање о српској држави у средњем веку, династији Немањић и њиховим задужбинама. Ученици четвртог разреда имали су прилику да се упознају са начином рада у оквиру наставног предмета историја који их очекује у петом разреду и да употпуне стечена знања о српској прошлости у оквиру предмета природа и друштво. Све похвале ученицима шестог разреда који су показали завидно знање!
МЕЂУНАРОДНА СМОТРА ЧИТАЛАШТВА "ЧИТАЛИЋИ 2019."

25. маја 2019. године ученици наше школе учествовали су на Међународној смотри читалаштва „Читалићи 2019“ у Мачкату. Иако је ово прва година реализовања овог пројекта у нашој школи, наши ученици су показали велико интересовање и одличан успех на такмичењу. Ученици припремног предшколског програма из Метовнице и Шарбановца такмичили су се у категорији „Креативци“ и својим групним радом –Прстић торбицом, освојили 3. место (ментори: Ана Бунановић и Јасна Стојановић Лападатовић). Ученица трећег разреда, Анђела Ђурић из Шарбановца је са својим читалачким дневником освојила 3. место (ментор Јасна Стојановић Лападатовић). Јелена Адамовић, ученица 8.разреда из Шарбановца је учествовала у такмичарској категорији „Кликераши“ и заузела 6. место (ментор Мира Стевановић). У такмичарској категорији „Гласници“ представљен је штанд под називом „Брестовачки читалићи“ (ментори Мира Стевановић, Ана Бунановић и Јасна Стојановић Лападатовић). Након гласања координатора свих школа, са 75 гласова заузели смо 8. место (од 29 штандова). У Мачкату ученици су имали прилике да сретну многе песнике, да се друже и уживају у маскембалу. Након такмичења ученици су посетили Дино парк на Златибору. Слике саме говоре какав је то доживљај био за све.
Еколошки дани у нашој школи

У нашој школи, дана 23.5.2019.године, су обележени Светски дан биодиверзитета и Европски дан паркова различитим активностима везаним за поменуте еколошке датуме. Ученици школе, родитељи ученика и наше колеге су уживали у предавању ученице наше школе Миле Марић на тему ,,Угрожавање и заштита биодиверзитета", али и у представи ,,Ђубрићи” коју су организовали ученици ОШ ,,Душан Радовић" са њиховом наставницом биологије, Наташом Ранђеловић. Такође, ученици су имали прилике да се такмиче у квизу знања на тему ,,Биодиверзитет" . Најмлађим ученицима школе компанија Zijin Rakita и Друштво младих истраживача поделили су награде за најбоље ликовне и литерарне радове на тему заштите животне средине у оквиру акције ,,Чистије реке-здравија села" . Реализатор поменуте активности био је наставник биологије, Александар Богосављевић, а своју несебичну помоћ у сарадњи пружили су директор школе Александар Влаховић, Друштво младих истраживача Бор, компанија Zijin Rakita као и ЈП ,,Србија шуме" који су као поклон школи донирали садницу вирџинијске клеке која је засађена у дворишту школе.