Фото галерија

ДИГИТАЛНА ПИСМЕНОСТ ЗА ДИГИТАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ

Дана 06.02.2018. године, у Научно технолошком парку у Београду, обележен је Међународни дан безбедности на интернету под слоганом "Креирај, повежи и подели: Бољи интернет почиње са тобом." На конференцији поводом Дана безбедног интернета Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, честитала је награђеним наставницима на конкурсу "Дигитални час" на ком је учествовала наставница технике и технологије, Ивана Поповић са радом "Едуардо нас учи да возимо безбедно" који је реализовала са ученицима петог разреда у Шарбановцу и освојила трећу награду. Свим награђеним наставницима овом приликом свечано су уручене дипломе. Државни секретар је поручила да је њихов допринос кључан у комплексном процесу развоја дигиталне културе свих генерација. Министарство такође већ две године за редом спроводи школску кампању за паметно и безбедно коришћење дигиталних технологија, ИТ караван који је до сада обухватио преко 10000 ђака, а ове године биће посвећен и родитељима. У оквиру кампање промовише се и Национални контакт центар за безбедност деце на интернету, који је за годину дана од оснивања имао преко 4000 позива. На конференцији је говорила и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Анамарија Вичек, која јe истакла да Министарство системски и дугорочно утиче на формирање дигиталне културе младих, као и на њихов безбедносни статус у онлајн окружењу. Специјални гост конференције, представник Уницефа Србија Мишел Сен-Ло рекао је да је потребно да прописи и механизми за безбедност деце на интернету буду потпуно операционализовани, нарочито када се ради о чувању приватности и идентитета деце онлајн. "Уницеф је као и увек, спреман да пружи подршку, како би сва деца искористила могућности дигиталног доба и била опремљена адекватним вештинама да ефикасно и безбедно учествују у друштвеном, цивилном, економском и политичком животу", истакао је Сен-Ло. Oвом приликом одржане су и две панел дискусије: "Дигитална писменост за дигиталну безбедност" и "Институционални и цивилни одговор на угрожавање безбедности деце на интернету", у којима су учествовали представници образовног и здравственог сектора, Министарства унутрашњих послова, невладиних организација "Save the Children" и Уницеф, представници Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, као и Игор Јурић, оснивач Фондације Тијана Јурић.
Јавни час: драматизација "Капетан Џон Пиплфокс" - Душан Радовић

Наставница српског језика у Шарбановцу, Мира Стевановић, реализовала је јавни час са ученицима петог разреда. На веома интересантан начин упознали су присутне ученике, наставнике и родитеље са најважнијим биографским подацима, чули су афоризме и уживали у сценском приказу малих глумаца (свих ученика V-3 разреда).
ЧИТАЛАЧКИ МАРАТОН У МЕТОВНИЦИ

Да читање није баук доказали су нам ученици старијих разреда из Метовнице. У оквиру пројекта Читалачки маратон који је подржало Министарство просвете, науке и технолошког развоја одржали су другу радионицу на тему: "О својој унутрашњости кроз роман "Ја, Алексија" Бранке Трифуновић". Да је дружење било забавно говоре нам осмеси учесника. Ментор Читалачког клуба и реализатор активности била је Дијана Маринковић, наставник српског језика.
Подела новогодишњих пакетића ученицима Шарбановца

Хвала свим људима добре воље и племенитог срца који су нам даровали новогодишње пакетиће и улепшали овај дан.
РАДИОНИЦА КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА У БРЕСТОВЦУ

ПОЕТСКЕ РАДИОНИЦЕ КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА ПОД НАЗИВОМ "ЦВЕТНИК" РЕАЛИЗУЈУ СЕ У КОНТИНУИТЕТУ ОД 2012. ГОДИНЕ. ДЕЦА СЕ ХРАБРЕ ДА МАШТАЈУ И ДА ПРОНАЂУ СВОЈ НАЧИН ДА СЕ ИЗРАЗЕ. ЈЕДНА ОВАКВА РАДИОНИЦА РЕАЛИЗОВАНА ЈЕ И У НАШОЈ ШКОЛИ ГДЕ ЈЕ МОДЕРАТОР БИО ДУШАН ПОП ЂУРЂЕВ. УЧЕНИЦИ СУ НА РАДИОНИЦАМА ПИСАЛИ ДРАМСКИ ТЕКСТ, КРАТКУ ПРИЧУ И ПЕСМУ. НАЈБОЉИ РАДОВИ ОБЈАВЉЕНИ СУ У ЗБОРНИКУ "РАЗЛИСТАНИ ЦВЕТНИК". СВИ УЧЕНИЦИ СТАРИЈИХ РАЗРЕДА УЧЕСТВОВАЛИ СУ У ОВОЈ АКТИВНОСТИ А НАЈБОЉИ РАДОВИ СУ НАГРАЂЕНИ. ТИЈАНА ИЛИЋ УЧЕНИЦА ОСМОГ РАЗРЕДА ОСВОЈИЛА ЈЕ ПРВУ НАГРАДУ ЗА КРАТАК ДРАМСКИ ТЕКСТ "РАЗГОВОР ИЗМЕЂУ ПИНОКИЈА И ДРВОСЕЧЕ" ДОК ЈЕ УЧЕНИЦА АНАМАРИЈА АНТОНИЈЕВИЋ ОСВОЈИЛА ПРВУ НАГРАДУ ЗА КРАТКУ ПРИЧУ "ДА САМ ЈУНАК ЈЕДНЕ КЊИГЕ".
Новогодишња приредба у Шарбановцу 2017.

Новогодишња приредба у Метовници 2017.

Новогодишња приредба у Брестовцу 2017.

БОЖИЋНА ПРИРЕДБА У ШАРБАНОВЦУ 2017.

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Рођења Христовог - Божићу, дана 28.12.2017. године у нашој школи у Шарбановцу, одржана је Божићна приредба. У приредби су учествовали ученици старијих разреда који похађају часове верске наставе и грађанског васпитања. Организатор и реализатор приредбе била је вероучитељица Валентина Грујић.
Послали смо жеље Деда Мразу

У оквиру ликовне радионице учитељице Невенке Петровић, ученици матичне школе у Брестовцу реализовали су радионицу под називом "Послали смо жеље Деда Мразу". Помоћ у реализацији радионице несебично су пружиле учитељице Бобана Блажевић, Зорица Андрејић и Зорица Калиновић.