Фото галерија

„Сви за једног – један за све!“

У оквиру прославе Дана школе у периоду од 13. до 15. маја 2019. године у матичној школи у Брестовцу и у издвојеним одељењима у Метовници и Шарбановцу реализована је радионица „Сви за једног – један за све!“. Активности су реализоване за ученике првог образовног циклуса. Радионица подразумева низ активности по принципу „team building“. Ученици су имали прилику да покажу вештине и сналажљивост у одабраним тимским играма и домишљатост у решавању логичких задатака уз обавезно правило да морају да делују као тим – јединствена целина. Активности су осмислили и реализовали чланови Вршњачког тима из одељења VIII-1, VI-3, VIII-2 и VI-2 и наставници Снежана Живковић, Тања Жикић и Александар Динић. У радионици је учествовало 80 ученика. Директор школе Александар Влаховић, који је подржао реализацију ове активности, доделио је похвалнице учесницима и честитао им на неговању спортског духа и тимског рада и деловања. Честитамо свим учесницима радионице на исказаној слози и сналажљивости!
Радионица "Покажи шта знаш"

У оквиру обележавања Дана школе деца припремног предшколског узраста и ученици првог образовног циклуса су дана 13.5.2019.год. у оквиру ликовне радионице "Покажи шта знаш" израдили разгледницу села Шарбановца, магнете, разгледнице и остале сувенире.
Крос РТС-а

У петак, 10.05.2019. године, у нашој школи реализован је крос РТС-а под називом "Кроз Србију". На кросу су трчали предшколци као и ученици првог и другог образовног циклуса. Најбржи ученици и деца добили су дипломе.
Радионица на тему "Влашка традиционална кухиња"

Ученици првог и другог образовног циклуса ОШ "Станоје Миљковић" у Шарбановцу који похађају наставу влашког говора са елементима националне културе, учествовали су у радионици на тему "Влашка традиционална кухиња". Они су, заједно са својом наставницом, припремали влашка традиционална јела. Реализатор ове активности била је Бојана Табаковић (наставник влашког говора са елементима националне културе).
Обележавање Васкрса у Метовници 2019.

Дана 07.05.2019. године је у Основној школи "Станоје Миљковић" у Метовници обележен Васкрс поводом најрадоснијег хришћанског празника - Васкрсења христовог. У холу школе изложени су ликовни и литерарни радови као и ускршња јаја ученика припремне групе, млађих и старијих разреда. Најбољи радови су награђени. Потом је организовано такмичење "Најјаче јаје". Након ових активности одржана је пригодна приредба у којој су учествовали ученици који похађају верску наставу, коју су организовали вероучитељица Валентина Грујић и наставник музичке културе Жељко Станковић.
ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - ПОСЕТА ЕКОНОМСКО ТРГОВИНСКОЈ ШКОЛИ 2019.

У оквиру тима за Професионалну оријентацију ученици осмог разреда наше школе посетили су 23.04.2019. године Економско - трговинску школу у Бору. Кроз разговор са ученицима ове школе, радионице, практичне задатке и ообилазак учионица, ученици су се на најбољи начин упознали са образовним профилима које ова школа нуди. У припреми и реализацији посете учествовали су чланови тима за Професионалну оријентацију: Ивана Поповић, Марко Станојевић, Дарко Величковић, педагог школе Милена Андријевић као и одељењске старешине: Снежана Живковић, Александар Динић и Мира Стевановић
ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - ПОСЕТА ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ 2019.

У оквиру тима за Професионалну оријентацију ученици осмог разреда наше школе посетили су 22.04.2019. године Техничку школу у Бору. Обиласком учионица, фискултурне сале, лабораторија и других школских просторија ученици су се ближе упознали са образовним профилима које ова школа нуди. У припреми и реализацији посете учествовали су чланови тима за Професионалну оријентацију: Ивана Поповић, Марко Станојевић, Силвија Тодоровић, педагог школе Милена Андријевић као и одељењске старешине: Снежана Живковић, Александар Динић и Мира Стевановић
Радионица на тему "Традиционална кухиња"

Ученици првог образовног циклуса ОШ "Станоје Миљковић" у Брестовцу који похађају наставу румунског језика и влашког говора, учествовали су у радионици на тему "Традиционална кухиња". Они су, заједно са својим наставницама, припремали румунска и влашка традиционална јела. Реализатори активности: Бојана Табаковић (наставник влашког говора са елементима националне културе) и Уна Васиљевић, (наставник румунског језика са елементима националне културе).
Ускршњи вашар у Шарбановцу

Поводом предстојећих Ускршњих празника у Шарбановцу су учитељи са децом организовали вашар. Деца су рецитовала и певала песме посвећене празнику. Организовано је и такмичење за најјаче јаје. Куцкали су јаја док су присутни разгледали и куповали. Дечји осмех нам све казује.
УСКРШЊА РАДИОНИЦА У СЕОСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Ученици припремне групе и четвртог разреда ОШ "Станоје Миљковић" у Брестовцу шарали су јаја поводом обележавања Ускрса. Изложба радова биће одржана у недељу у 17:00 часова у сеоској библиотеци. Након изложбе одржаће се такмичење "Најтврђе јаје". Реализатори активности: Невенка Петровић - учитељ, Драгица Стангачиловић - васпитач и Бориславка Репац - библиотекар.