Фото галерија

УСКРШЊА РАДИОНИЦА У СЕОСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Ученици припремне групе и четвртог разреда ОШ "Станоје Миљковић" у Брестовцу шарали су јаја поводом обележавања Ускрса. Изложба радова биће одржана у недељу у 17:00 часова у сеоској библиотеци. Након изложбе одржаће се такмичење "Најтврђе јаје". Реализатори активности: Невенка Петровић - учитељ, Драгица Стангачиловић - васпитач и Бориславка Репац - библиотекар.
"ЧИТАЛИЋИ 2019" - ЧИТАЛАЧКИ ДНЕВНИК И "ПРСТИЋ ТОРБИЦА"

На конкурсу за Међународну смотру читалаштва " Читалићи 2019" од пристиглих 480 радова комисија је у оквиру сваког разреда изабрала најбоље који ће бити представљени на Смотри у Мачкату и такмичити се за најбољи рад. Међу одабранима налази се читалачки дневник ученице Анђеле Ђурић из Шарбановца (ментор Јасна Стојановић Лападатовић), као и "Прстић торбица", групни рад ученика предшколских група из Шарбановца и Метовнице ( ментори Јасна Стојановић Лападатовић и Ана Бунановић). Похваљујемо ученике и њихове менторе.
Општинско такмичење рецитатора

У уторак, 17. 4. 2019. године, одржано је општинско такмичење рецитатора ,,Песниче народа мог" у Музичкој школи ,,Миодраг Васиљевић" у Бору. Учешће у овом такмичењу узели су ученици наше школе: Милица Марковић 1/3 (ментор Бобана Блажевић, учитељ), Анђела Ђурић 3/3 (ментор Бобана Блажевић, учитељ), Симон Човикановић 4/1 (ментор Зорица Андрејић, учитељ) и Драгана Вацић 5/2 (ментор Дијана Маринковић, наставник српског језика и књижевности)
„Борска просвета за радост дечијег света 2019.“

У Бору је и ове године реализован пројекат „Хуманитарно спортско и поетско дружење просветних радника Бора“ и има за циљ окупљање борских просветних радника, од предшколског до високошколског нивоа. Просветни радници су својим волонтерским и хуманитарним акцијама прикупили средства за дечије одељење Опште болнице Бор. Просветни радници наше школе подржали су ову хуманитарну акцију, прикупили новчану донацију и учествовали у спортским активностима. Наставник математике, Александар Обреновић и помоћни радник Горан Влајић освојили су прво место на такмичењу у стоном тенису. Правник школе Мирко Миладиновић и библиотекар Кристина Радивојевић освојили су друго место у пикаду. Наставник физичког васпитања Тања Жикић ангажована је у улози судије, а наставник физичког васпитања Александар Динић и наставник географије Дарко Величковић били су део екипе Савеза за школски спорт на турниру у одбојци. Честитамо организаторима манифестације Александри Митовски и Мирјани Спасић и свим колегама и позивамо колеге да и наредних година подрже ову акцију.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ 2019.

На Окружном такмичењу из технике и технологије одржаном 06.04.2019. године у ОШ "12. септембар" у Мајданпеку, ученица наше школе, Наталија Владић (5/3), освојила је 1. место и пласирала се на Републички ниво такмичења. Све честитке ученици и њеном ментору наставници технике и технологије, Ивани Поповић. Желимо им пуно среће на Републичком такмичењу. Такође, похваљујемо Милицу Курдумановић, Бобану Николић и Александру Крачуновић које су успешно презентовале школу на такмичењу. ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ 2 фотографије
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ

Дана 28.03.2019. године у Кладову је одржано окружно такмичење у атлетици. Ученик Давид Гроздановић учествовао је у трчању на 60 метара и освојио 3. место. Ученица Јована Геочеловић учествовала је у трчању на 600 метара и освојила 2. место. Све похвале ученицима и њиховом предметном наставнику физичког и здравственог васпитања Тањи Жикић.
Јавни час историје

У оквиру обележавања 20 година од НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије део првог часа 25. марта 2019. је у свим одељењима био посвећен разговору на ту тему. У матичној школи у Брестовцу је тим поводом 25. марта реализован јавни час историје за ученике шестог, седмог и осмог разреда. Час је реализовала наставница историје Снежана Живковић уз учешће наставника грађанског васпитања Александра Динића и Милане Предић. У издвојеном одељењу у Шарбановцу јавни час је реализован 26. марта, а поред наставнице историје у реализацији часа учествовали су наставници Мира Стевановић, Мила Јовановић и Дарко Величковић. Ученици су имали прилике да погледају снимке и фотографије о дешавањима у периоду бомбардовања. Посебан сегмент часа био је посвећен причи о деци која су настрадала у данима НАТО агресије. Присутни наставници су пренели ученицима своја сећања и искуства из периода бомбардовања. Јавни час је био и прилика да се укаже на тежак положај српског и неалбанског становништва на Косову и Метохији. Ученици су показали висок ниво емпатије према жртвама и интересовање за тему и поставили интересантна питања.
Занимљив час влашког говора

Ученици другог образовног циклуса ОШ "Станоје Миљковић" Брестовац, издвојено одељење у Шарбановцу који похађају наставу влашког говора са елементима националне културе су са својом наставницом Бојаном Табаковић на један занимљив и креативан начин приказали влашки обичај "Slobadzitu lu apa"
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

На окружном такмичењу из енглеског језика одржаном 23.03.2019. године у ОШ "Вук Караџић" у Кладову, ученица наше школе, Анђа Мацић (8/1), освојила је 4. место. Све честитке ученици и њеном ментору наставнику енглеског језика, Марији Србуловић.
СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Поводом обележавања Светског дана поезије ученици првог образовног циклуса ОШ "Станоје Миљковић" у Брестовцу реализовали су радионицу под називом "Стихови и риме!"