Фото галерија

Старо воће Србије

Ученици Основне школе „Станоје Миљковић“ су 25.03.2015. заједно са својим наставницима Зорицом Јелић и Александром Богосављевићем посетили Музеј рударства и металургије у Бору и разгледали изложбу "Старо и нестало воће Србије"
ПВЦ прозори

Средином фебруара 2015. године, најпре у школској згради у Шарбановцу, а затим и у матичној школи у Брестовцу стари дрвени прозори замењени су новим ПВЦ прозорима.
Светосавска приредба у Шарбановцу 2015

Дана 27.01.2015. године у холу школе у приземљу одржана је изложба дечијих ликовних радова на тему " Портрет Светог Саве ". Након тога је у присуству свештеника исечен славски колач и предат је колачару за наредну школску годину. Потом је одржана приредба са пригодним програмом поводом школске славе Светог Саве. У припреми програма учествовали су: васпитач - Ана Драгојић, учитељи - Александра Катић, Драгана Стојановић и Мила Јовановић и наставник српског језика - Мира Стевановић
Новогодишња приредба у Шарбановцу

Поводом Нове године и Божићних празника у холу школе у Шарбановцу одржана је 30.12. 2014. године изложба дечијих радова, а након тога и пригодна приредба. Учествовали су ученици припремног разреда и свих млађих разреда. Програм су организовале: васпитач - Ана Драгојић, учитељи - Александра Катић, Драгана Стојановић и Мила Јовановић.
Улица дечијег осмеха 2014.

Дана 24.12.2014. године у улици Моше Пијаде у Бору, испред Дома културе, одржана је традиционална продајна изложба дечијих радова. На овој манифестацији учествовали су ученици наше школе из Брестовца, Метовнице и Шарбановца, предвођени учитељима: Александром Катић, Невенком Петровић, Дејаном Марковићем, Милицом Миловановић и Радомиром Жонићем. Поводом исте манифестације награђени су ликовни и литерарни радови наших ученика.
Божићна представа у Шарбановцу

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, рођењу Господа нашег Исуса Христоса, Божићу, вероучитељица Валентина Грујић је са ученицима петог, шестог и седмог разреда организовала Божићну представу. Приредби су присуствовали ученици, родитељи и наставници (Мира Стевановић, Ивана Поповић, Милан Миленковић, Мила Јовановић, Ватрослава Милојевић, Ана Драгојић). Божић као један од највећих хришћанских празника представља рођење Господа нашег Исуса Христоса. Родила га је Дјева Марија, која је без греха зачела Духом Светим. У месту званом Витлејем у пећини у којој су пастири склањали своја стада, чувајући их од дневне жеге и ноћне студени Пресвета Дјева родила је у телу Господа нашег Исуса Христоса. Спустила га је у јасле са сламом и поклонила Му се. Пећина се тада испунила небеским сјајем и песмом анђела. Пастири су се први поклонили Богомладенцу Христу, а затим и три мудраца вођена блиставом звездом са истока. Даривали су малог Христа: златом, тамјаном и смирном. Прошло је од тада две хиљаде година, а ми и данас са радошћу прослављамо Божић, дан рођења Христа Спаса, зато што је то одраз вере у Живога Бога и подсећање на лепоту оне чудесне ноћи, када су све блиставе звезде над Светом земљом потамнеле поред нове звезде која се родила.
Музеј рударства и металургије - Манкала

Ученици наше школе заједно са својим наставницима (Магдалена Митић, Ивана Поповић и Ватрослава Милојевић) посетили су 19. и 20. новембра изложбу афричких табли за манкалу, пиона и скулптура из Ерсонове збирке у Музеју рударства и металургије у Бору. Том приликом ученици су научили како се игра ова друштвена игра мисаоног карактера.
Тимочки научни торнадо 2014

И ове године ученици наше школе заједно са својим учитељима (Невенка Петровић и Александра Катић) и наставницима (Снежана Каличанин и Александар Богосављевић) приказали експерименте из области хемије, физике, заштите животне средине и биологије.
Зелени пакет и млади 2014

У октобру 2014. године наши ученици са наставником биологије Александром Богосављевићем, учествовали у реализацији пројекта "Зелени пакет треба да отворе и млади".
Дечја недеља 2014

Наступ наших ученика фолклорних секција Шарбановца и Метовнице, драмске и музичке секције из Брестовца, у оквиру Дечје недеље 2014.

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај