Фото галерија

Јесеновање у нашој школи

Јесен је ушетала у наш школски простор и својим плодовима, бојама учинила га лепшим.
Светски дан здраве хране

16.октобра се широм наше планете обележава Светски дан здраве хране. Тим поводом је учитељица задужена за рад у продуженом боравку Драгана Стојановић окупила децу из припремног предшколског програма, ученике првог образовног циклуса и уз подршку педагошкиње, васпитачице и учитељица реализовала радионицу "Једем здраво, растем право - пробај тако, јер је лако". Ученици су научили зашто је важно да једу здраво, како се припремају намернице, пере воће и поврће,зашто је битно да уносимо витамине и минерале... То је био одличан тренутак да отворимо ове теме, разменимо знања о здравој исхрани и све то уз воћну салату и лимунаду са медом ... Ученица 3.разреда Миа Табаковић се одлично снашла у улози "домаћице" И својим вршњацима је направила и послужила воћну салату. Путем слика вам преносимо делић пријатне атмосфере.
Литерарни конкурс

На литерарном конкурсу поводом Дана школе ,,З. октобар" Бор, ученица наше школе, Драгана Вацић, освојила је 3. место. Честитамо ученици и њеном ментору, наставнику српског језика и књижевности, Дијани Маринковић.
ДЕЧЈА НЕДЕЉА У МАТИЧНОЈ ШКОЛИ 2019.

У матичној школи је обележена Дечија недеља под слоганом „Да право свако дете ужива лако“. Дечија недеља је симбол октобра месеца и обележава се у целом свету. И наша школа, као и ранијих година, узела је учешће и обележила је на пригодан начин. Том приликом биле су организоване многе активности у којима су деца била главни актери, а учитељи и наставници подршка у припреми и реализацији. У периоду од 07.10. до 11.10. традиционално песмом и игром ученика осврнули смо се на дечија права низом активности: - Квиз „Испеци па реци“ – Ученици V и VI разреда су учествовали у квизу и показали завидно знање из књижевности, док су ученици VII и VIII разреда проверавали своје знање и пружали подршку - У Брестовцу је у организацији Тима за заштиту ученика реализован радни састанак Ученичког парламента и Вршњачког тима. Теме састанка биле су: Анализа безбедности деце и ученика у установи и Оствареност дечјих права у установи. Састанку су присуствовали: директор школе Александар Влаховић, педагог Милена Андријевић и наставници координатори Вршњачког тима Мила Јовановић и Снежана Живковић. - Ученици првог образовног циклуса организовали су приредбу на тему под слоганом Дечије недеље „Да право свако дете ужива лако“ где су кроз песмице, рецитације и драмске приказе истицана дечија права, али и обавезе. Такође, ученици су учествовали у изради паноа на тему „Мој друг и другарица“ и „Имамо право, али и обавезе“ - Припадници МУП-а Бор реализовали су предавање "Безбедност деце у саобраћају" и приказали вежбу под називом "Полиција у служби грађана". Ученици су имали прилику да обиђу полицијско возило и испробају полицијску опрему. - Маскенбал под слоганом "Заврти планету, путуј по свету" - ученици су својим маскама представили различите расе и народе света. Дипломом и поклоном су награђене најоригиналније маске. Прво место је освојила ученица првог разреда Сања Радуљесковић, друго место је освојила ученица другог разреда Лена Човикановић и треће место је освојио ученик првог разреда Вук Марковић док су деца из припремне предшколске групе похваљена.
ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ШАРБАНОВЦУ 2019.

Дечја недеља је и ове године под слоганом "Да право свако дете ужива лако", у периоду од 7.10. до 11.10, традиционално песмом и игром ученика првог образовног циклуса и ППП обележена у издвојеном одељењу ОШ "Станоје Миљковић" у Шарбановцу низом активности: 7.10. - "Мостови међу генерацијама"-ученици су кроз разговор и документарни филм разговарали о томе како помоћи старим лицима и о лепом понашању. 8.10. - Маскенбал под слоганом "Заврти планету, путуј по свету" - ученици су својим маскама представили различите расе и народе света. Награђене су најоригиналније маске по разредима. 9.10. - Спортски дан - ученици су се у мешовитим групама надметали у спретности и брзини. 10.10.- Радионица "Моје право на изражавање" - учествовали су ученици првог образовног циклуса и чланови Вршњачког тима. Кроз разговор и радионицу ученици су израдили пано који је постављен у холу школе. Припадници МУП-а Бор реализовали су предавање "Безбедност деце у саобраћају" и приказали вежбу под називом "Полиција у служби грађана". 11.10. - "Играмо и певамо"-песмом и игром смо завршили Дечју недељу.
Дечија недеља у Метовници 2019.

У оквиру Дечије недеље, у издвојеном одељењу школе у Метовници, реализован је маскенбал на тему: ,,Заврти планету, путуј по свету". Учествовали су ученици првог и другог образовног циклуса. Обележили смо и јубилеј - 30 година од усвајања Конвенције о дечијим правима. Чланови Вршњачког тима за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања упознали су остале ученике са дечијим правима и обавезама. Организатор активности је Дијана Маринковић, наставник српског језика и књижевности. У реализацији активности учествивали су: Радомир Жоњић (учитељ), Дејан Марковић (учитељ), Бојана Табаковић (учитељ), Снежана Живковић (наставник историје), Зорица Јелић (наставник енглеског језика), Магдалена Алексић (наставник француског језика), Александар Динић (наставник физичког и здравственог васпитања) и Милан Миленковић (наставник физике). Захваљујемо се целој екипи на несебичној сарадњи, као и техничкој подршци, наставнику биологије, Александру Богосављевићу.
Окружно такмичење у стоном тенису

Дана 10.10. 2019. године у Неготину је одржано окружно такмичење у стоном тенису. Екипа у саставу Александра Лупуловић, Анђела Пезеровић и Јелица Станковић, освојила је прво место и остварила пласман на републичко такмичење. У појединачној конкуренцији ученица Александра Лупуловић заузела је друго место. Све похвале ученицама као и њиховом ментору, наставнику физичког и здравственог васпитања, Александру Динићу. Ученицама желимо пуно успеха у даљем такмичењу.
Награђени најбољи ученици и њихови ментори

Дана 04.10.2019.године су у Музичкој школи у Бору награђени најбољи ученици борских основних и средњих школа и њихови ментори за постигнуте успехе у претходној школској години. Награде су добили носиоци Вукове дипломе (Мила Марић и Јелена Адамовић). Награђени су и ученици који су остварили једно од прва три места на републичким такмичењима (Наталија Владић и Анђела Ђурић) као и њихови ментори (Ивана Поповић и Јасна Стојановић Лападатовић). Честитамо свим добитницима награда.
Такмичење у мини рукомету у Злоту

Поводом обележавања Дана школе ОШ "Петар Радовановић" у Злоту, 4.10.2019. одржано је такмичење у мини рукомету на ком су учествовале ученице наше школе освојивши 2. место. Све похвале ученицама као и њиховом ментору, Тањи Жикић, наставници физичког и здравственог васпитања.
Градско такмичење у стоном тенису

На Градском такмичењу у стоном тенису које је одржано 01.10.2019. године нашу школу представљали су Немања Анић и Јован Кринић у мушкој, и Александра Лупуловић и Анђела Пезеровић у женској конкуренцији. Женска екипа освојила је 1. место у екипној конкуренцији и тиме изборила пласман на окружно такмичење. У појединачној конкуренцији дечаци су у групи од 5. - 10. места, а код девојчица Александра Лупуловић освојила је 1. место, док је Анђела Пезеровић освојила 2. место. Све похвале ученицима као и њиховом ментору, наставнику физичког и здравственог васпитања, Александру Динићу. Ученицима желимо пуно успеха на наредном такмичењу.