Фото галерија

Литерарни конкурс - "Зашто волим Србију?"

Хуманитарна организација Дечје срце, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, расписала је литерарни конкурс на тему ,,Зашто волим Србију?". Слоган овогодишње Дечје недеље је познати стих нашег чувеног песника Јована Јовановића Змаја ,,Подељена срећа, два пута је већа". На конкурс је пристигло више од 600 радова, а награђено је 50. Међу награђенима је рад ученика наше школе Николе Брчића. Стручну комисију су чинили Љубивоје Ршумовић, Перо Зубац и Мирјана Булатовић. Манифестација је затворена 11. октобра на церемонији која је уприличена у Палати Србија када су добитницима уручене дипломе и награде. Завршној свечаности присуствовао је председник Републике Србије Александар Вучић. Честитамо Николи Брчићу и његовом ментору Дијани Маринковић, наставнику српског језика и књижевности.
Дечја недеља 2020/21.

"Зашто волим Србију?"

Ученици 5. и 6. разреда у понедељак 5.10.2020. године учествовали су у радионици "Зашто волим Србију?" и у интерактивном квизу "Моја домовина". Ученици су нам својим порукама показали колико воле своју домовину и колико знају о њој. Радионицу и квиз су реализовале наставнице С. Живковић и М. Предић .
Јесен у школи на Тимоку

Јесењи дан сунцем обасјан у издвојеном одељењу на Тимоку.
Највећи цртеж на свету

Радови деце припремног предшколског програма и ученика првог образовног циклуса матичне школе су стигли у Болоњу. Цртежи су део НАЈВЕЋЕГ ЦРТЕЖА НА СВЕТУ, продајне изложбе која је организована на тргу Piazza Magiore у Болоњи. Поносни смо што су деца и ученици наше школе део великог и дивног пројекта подршке и пријатељства! Похвале за васитачицу Ану Бунановић, учитељице Зорицу Андрејић, Невенку Петровић и Бобану Блажевић што су подржале акцију и мотивисале децу и ученике да се прикључе. Верујемо да ће Родитељска кућа у Болоњи бити сачувана, кад и да ће сва деца на свету бити излечена! НАШЕ МАЛО, НЕКОМЕ ПУНО ЗНАЧИ
Јесења регата

Данас су отпловили наши чамци израђени у веселој атмосфери, прошарани јесењим бојама, направљени од јесењих плодова. Сунчани дан смо искористили да израђене чамце посматрамо у води која мирује, као и у текућој води. Износили смо своја запажања и уочили да делује сила потиска. Отворили смо тему о којој ће нам следеће седмице причати ученици седмог разреда... Наставак следи! Похвале за ученике другог и четвртог разреда матичне школе, њихове учитељице Невенку Петровић, Бобану Блажевић, педагога школе Милену Андријевић и библиотекара Кристину Шербулу!
Покажи шта знаш!

У оквиру обележавања Дечје недеље у матичној школи у Брестовцу реализован је квиз „Покажи шта знаш!“ за ученике седмог и осмог разреда. Квиз су припремили и реализовали наставници Снежана Живковић, Милана Предић и Александар Богосављевић уз помоћ чланова Вршњачког тима. Квиз је реализован уз поштовање мера заштите од обољења COVID-19 тако што су ученици били распоређени у две учионице и комуницирали путем конференцијеске везе уз употребу апликације Zoom, a задатке су решавали употребом апликације Kahoot! путем мобилних телефона. Ученици су показали завидно знање и спремност да учествују у унапређивању својих дигиталних компетенција. Наставници и ученици наше школе су још једном доказали да и поред сложених услова рада и уз примену мера заштите од вируса постоје начини за реализацију оваквих активности и међуодељењских сусрета.
Јана Рајић – државна првакиња у Фудокан каратеу

Јана Рајић, ученица шестог разреда матичне школе у Брестовцу, освојила је четири златне медаље на 32. државном првенству у Фудокан традиционалном каратеу које је одржано у Нишу 4.10.2020. године. Јана је такмичарка Карате клуба „Sureido dojo“ из Бора и ово је њен до сада највећи успех. Освојила је златне медаље у јуниорској категорији у катама, кихон кумитеу и у борбама појединачно и екипно. Ученици и запослени школе честитају Јани и њеној породици и желе успех на будућим такмичењима свим члановима Јаниног карате клуба. Надамо се да ће Јана већ у новембру бранити боје репрезентације Србије на Европском првенству у Пољској. Браво за апсолутну шампионку Јану Рајић!
„Прођоше дани врели, миришу плодови зрели”

Ученици ППП и првог образовног циклуса у издвојеном одељењу у Шарбановцу, су са радошћу дочекали септембар месец, полазак у школу, и долазак јесени стиховима песме „Септембар” Душана Костића „Прођоше дани врели, миришу плодови зрели”.
Плес на киши

Данас је био диван дан за плес на киши. Шареном кореографијом деца припремног предшколског програма и ученици првог образовног циклуса матичне школе отворили су Дечју недељу. Подељена срећа два пута је већа.

Пројекат Наша Школа (nasaskola.rs) © Академија Филиповић
Нека права задржана. Администратори школа су одговорни за објављени садржај