Фото галерија

СТРЕЉАШТВО

На општинском такмичењу у стрељаштву одржаном 29.03.2018. године екипа наше школе заузела је треће место. Екипу су чинили Бешиновић Лазар, Колицовић Владан и Мировић Милош. Све честитке екипи, као и њиховом предметном наставнику Динић Александру.
Дебата Друштвене мреже – „Log out“ насиље!

У организацији Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања, Вршњачког тима и Ученичког парламента у Основној школи „Станоје Миљковић“ у Брестовцу 29.3.2018. године одржано је прво дебатно такмичење ученика школе на тему: Друштвене мреже – „Log out“ насиље! Учествовале су екипе: 1. Брестовац: Мила Марић, Наташа Драгомировић, Тијана Илић, Никола Калиновић 2. Метовница: Милош Мировић, Лазар Бешиновић, Марко Макуловић, Јелица Кринић 3.Шарбановац: Јелена Адамовић, Немања Србуловић, Неда Пезеровић, Теодора Крачуновић. Програм дебате је припремила и помогла ученицима у припреми за дебату наставница историје и координатор рада Тима за заштиту ученика и Вршњачког тима, Снежана Живковић. Подршку ученицима у процесу припрема пружили су и наставници Силвија Тодоровић и Александар Динић. Екипе су имале задатак да представе друштвене мреже, облике, историјат, заступљеност, карактеристике. Презентовали су позитивне и негативне аспекте друштвених мрежа. Учесници су показали велики успех у представљањуи аргументованој одбрани ставова уз поштовање правила дебате и културе дијалога и висок степен умећа комуникације. Посебан акценат је у излагањима био на злоупотреби друштвених мрежа и заштити од насиља на друштвеним мрежама и подизању свести код ученика и родитеља о свим облицима дигиталног насиља. Учесници су показали изузетну храброст прихвативши да јавно истакну и бране своје ставове пред публиком коју су чинили њихови вршњаци и наставници. Излагања су била добро припремљена, занимљива и едукативна. Комисија у саставу Александар Влаховић – директор школе, Сања Ружић – педагог школе,Мила Јовановић и Милан Миленковић – наставници, пратила је излагања учесника и проценила њихову успешност. Одлуком комисије екипа која је остварила најбољи резултат је екипа ученика из Шарбановца. Појединачно је најбољи резултат остварила ученица Тијана Илић из Брестовца. Јединствени став чланова комисије да су сви учесници били одлични. Директор школе, Александар Влаховић, који је и иницирао реализацију дебате, похвалио је све ученике, исказао задовољство показаним знањем, охрабрио их да наставе да развијају своје способности и интересовања и наградио све учеснике. Организатори дебатног такмичења честитају свим учесницима на показаној храбрости и знању и захваљују свим ученицима и наставницима који су својим присуством пружили допринос и подршку овој активности.
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Дана 24.03.2018. године одржано је Општинско такмичење из српског језика и језичке културе у ОШ "3. октобар" у Бору. Ученица 5. разреда, Бобана Николић, освојила је 2. место на Општинском такмичењу и са 18 поена се пласирала на Окружно такмичење. Све похвале ученици и наставници Гордани Станковић.
ФРАНКОФОНИЈА 2018.

Поводом обележавања месеца франкофоније дана 19.03.2018. године одржано је караоке такмичење на француском језику у ОШ "Душан Радовић" у Бору. У категорији ученика основних школа, друго место заузела је ученица Тијана Илић.
ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

На општинском такмичењу из биологије, одржаном 17.марта 2018.године, ученици наше школе су освојили запажене резултате: Александра Крачуновић V-3, друго место Лука Стојкановић V-3, друго место Александра Лупуловић V-3, треће место Мила Марић VII-1, друго место Ана Голубовић VII-1, друго место. Такође, на општинском такмичењу- Национална еколошка олимпијада у организацији Центра за таленте у Бору, ученици наше школе освојили су одличне резултате: Никола Калиновић VIII-1, прво место и Анамарија Антонијевић VIII-1, друго место. Све честитке ученицима и предметном наставнику Александру Богосављевићу!
OПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТИТ И ТИО

У суботу 10.03.2018. године, одржано је општинско такмичење из предмета техника и технологија и техничко и информатичко образовање на ком су учествовале ученице наше школе: Александра Крачуновић (5. разред), Бобана Николић (5. разред) и Кристина Миленковић (6. разред). Ученица Бобана Николић освојила је прво место са импресивних 95 бодова и тиме остварила пласман на окружни ниво такмичења. Честитамо ученицама као и њиховом предметном наставнику Ивани Поповић на освојеним резултатима и достојном представљању наше школе.
Осми март у Метовници 2018.

Да бисмо нашим дамама улепшали њихов празник - Дан жена, у ОШ "Станоје Миљковић", издвојеном одељењу школе у Метовници, одржана је Осмомартовска приредба. Публику су у већем броју чиниле мајке, тетке, сестре, баке; поред ученика и наставника школе. У припреми приредбе учествовали су: Дијана Маринковић (наставник српског језика и координатор приредбе), Радомир Жоњић (наставник разредне наставе), Дејан Марковић (наставник разредне наставе) и Ана Бунановић (васпитач).
Oсми март у Шарбановцу 2018.

У оквиру Одељењских заједница, ученици млађих разреда у Шарбановцу организовали су ликовне радионице и приредбу за родитеље на тему "Поклонићу мами, тетки, баки", поводом обележавања празника Дана жена. Радови су изложени у холу школе, а честитке подељене: мамама, теткама, бакама уз пригодан програм.
Технички збор наоружања и опреме Војске Србије - 14.02.2018.

Поводом Сретења, Дана државности Србије, Команда гарнизона Зајечар у сарадњи са Организацијом резервних војних старешина општине Бор приказала је део наоуружања и војне опреме на изложби одржаној у холу Спортског центра у Бору. Ова изложба имала је вишеструки значај а један од њих јесте популаризација војног позива. Ученици осмог разреда из Метовнице заједно са својим одељењским старешином, Магдаленом Алексић посетили су ову изложбу.
Семинар - "Аутистични спектар, хиперактивност, дислексија и друге сметње - стратегије"

У оквиру сталног стручног усавршавања наставника, 06. и 07. фебруара, у нашој школи реализован је семинар под називом "Аутистични спектар, хиперактивност, дислексија и друге сметње - стратегије." Општи циљеви семинара били су повећање квалитета образовања и укључености ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом у наставу и вршњачку групу као и повећање компетенција наставника за индивидуализацију наставе.