Фото галерија

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - ПОСЕТА ПУ - БОР 2019.

У оквиру Tима за Професионалну оријентацију ученици осмог разреда наше школе посетили су 21.05.2019. године ПУ Бор. Том приликом ученици су обишли главну дежурну службу, саобраћајну полицијску испоставу, шалтер салу као и просторије криминалистичке технике. Поред обиласка ученици су имали прилику да сазнају које је образовне профиле потребно завршити да би се бавили неким од ових послова. У припреми и реализацији посете учествовали су чланови тима за професионалну оријентацију: Ивана Поповић, Марко Станојевић, Дарко Величковић као и одељењске старешине осмог разреда Снежана Живковић, Александар Динић и Мира Стевановић..
Књижевно-поетско вече

Поводом обележавања Дана словенске писмености и сећања на просветитеље Ћирила и Методија, у издвојеном одељењу школе у Метовници, одржано је Књижевно-поетско вече словенског друштва ,,Крас" из Бора и ,,Иван Цанкар" из Зајечара. Представили су нам двојезичну збирку песама ,,Наше чаролије".
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ 2019.

Дана 23.05.2019. године су у ОШ "3. октобар" у Бору уручене дипломе најуспешнијим ученицима који су учествовали на такмичењу ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ 2019. Награђени су следећи ученици: 1. место: Јелена Адамовић 8/3; 2. место: Кристина Миленковић 7/3; 3. место: Лука Стојкановић 6/3; 3. место: Јована Перић 8/3. У суботу, 25.05.2019. године, Јелена Адамовић ће учествовати на Републичком такмичењу на Златибору. Желимо јој пуно успеха на такмичењу. Све похвале ученицима и њиховом ментору, наставнику српског језика, Мири Стевановић.
ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ 2019.

Поводом обележавања Дана школе, 18.05.2019. године, одржана је свечана седница Наставничког већа на којој су присуствовали и ученици и њихови родитељи. Захвалницом за постигнуте резултате на унапређивању живота и рада школе у години личног јубилеја рада награђено је шесторо радника наше школе. Дипломом и пригодним поклонима директор школе Александар Влаховић наградио је најуспешније ученике и децу припремног програма који су узели учешће на објављеном ликовном, литерарном и фото конкурсу поводом Дана школе. Након седнице одржана је свечана приредба у сали Дома културе. Директор школе је пригодним говором поздравио присутне. У реализацији свечане приредбе учешће су узели ученици матичне школе и издвојених одељења.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ 2019.

17. И 18.05. 2019. године одржано је 60. Републичко такмичење ученика основних школа из техничког и информатичког образовања и технике и технологије у ОШ "Ђура Јакшић" у Параћину. Ученица наше школе, Наталија Владић 5/3, освојила је 94 поена и заузела 2. место. Честитамо ученици и њеном ментору наставници технике и технологије, Ивани Поповић.
Полагање цвећа на споменик Станоју Миљковићу

Квиз „Пиши као што говориш!“ 2019.

У оквиру прославе Дана школе у Брестовцу је 16. маја 2019. године реализован квиз „Пиши као што говориш!“ Тема овогодишњег квиза била је „Школа је свитање живота“, а најважнији сегмент квиза био је посвећен песнику Добрици Ерићу и његовом стваралаштву. Ученици су показали и одлично познавање живота и рада Станоја Миљковића као и историјата школе, а добро су се снашли и у играма које промовишу писменост и познавање опште културе. У квизу су учествовали ученици петог разреда: - из Брестовца: Милица Курдумановић, Марко Ћирић, Душан Билановић и Станко Видојевић, - из Метовнице: Милица Крачуновић, Драгана Вацић, Вељко Васиљевић и Вељко Новаковић - из Шарбановца: Марија Сараковић, Анита Џемаиловић, Анастасија Лупуловић, Александар Лупуловић. Победила је екипа ученика из Брестовца. Директор школе, Александар Влаховић, похвалио је ученике за исказано знање и доделио свим учесницима похвалнице и пригодне награде. Екипе су за квиз припремале наставнице српског језика Александра Миловановић, Дијана Маринковић и Мира Стевановић, а организатори су наставница историје Снежана Живковић и Вршњачки тим школе који је представљала Мила Марић. Честитамо свим учесницима квиза и њиховим наставницама!
ТУРНИР У МИНИ РУКОМЕТУ 2019

Поводом обележавања Дана школе, 16.05.2019. године у нашој школи организован је турнир у мини рукомету. Надметали су се дечаци и девојчице узраста до 2006. год. Угостили смо шест школа из нашег града (ОШ "Вук Караџић" Бор, ОШ "Свети Сава" Бор, ОШ "Бранко Радичевић" Бор, ОШ "Душан Радовић" Бор, ОШ "3. октобар" Бор и ОШ "Петар Радовановић" Злот). По завршетку турнира, директор школе Александар Влаховић, учесницима је поделио дипломе, пехаре и захвалнице. Читаву активност подржао је Рукометни савез Бор. Све похвале директору школе Александру Влаховићу, као организатору и наставницима физичког и здравственог васпитања Тањи Жикић и Александру Динићу који су били носиоци ове активности.
Књижевно-поетско вече страних језика

Дана 15.05.2019. године у матичној школи у Брестовцу, реализовано је Књижевно-поетско вече страних језика поводом обележавања Дана школе. Ученици су својим извођењем показали да се језици могу учити и усвајати на један занимљив и креативан начин. Реализатори и носиоци активности биле су наставнице страних језика: Марија Србуловић и Зорица Јелић (енглески језик), Магдалена Алексић (француски језик), Уна Васиљевић (румунски језик са елементима националне културе) и Бојана Табаковић (влашки говор са елементима националне културе).
Маскенбал - "Славни јунак једне књиге"

У уторак, 14.05.2019. године, у нашој школи је одржан маскенбал под слоганом "Славни јунак једне књиге" поводом Дана школе. Учествовали су предшколци и ученици првог образовног циклуса.