Фото галерија

САВИНДАН У ШАРБАНОВЦУ 2017.

Уз Божју помоћ, под окриљем Светосавља, и ове године смо били добри домаћини. Брижно чувајући Небеско дрво у нашим срцима које је Богоугодник Сава посадио, прославили смо школску славу. Пригодном школском приредбом, кроз рецитал, игроказ из житија Светог Саве и хорско интонирање Светосавске химне, показали смо драгим нашим родитељима, гостима и свима којима је човекољубље у души да Дух Светосавља у нама живи ! Приредбу су организовали: наставници разредне наставе Драгана Стојановић, Маја Катић, Мила јовановић и Марина Радичевић, васпитачица Ана Драгојић, наставник географије Александар Влаховић и наставница српског Мира Стевановић.
САВИНДАН У МЕТОВНИЦИ 2017.

Дана 27.1.2016. године у ОШ "Станоје Миљковић" , у издвојеном одељењу у Метовници одржана је прослава Светог Саве. Прослави су присуствовали наставници, ученици и родитељи ученика. Приредбу су организовали: наставница српског Дијана Маринковић, наставник музичке културе Жељко Станковић, васпитачица Ана Бунановић и наставници разредне наставе Дејан Марковић и Радомир Жоњић.
ЧИТАЛИЋИ

Ученици старијих разреда ОШ „Станоје Миљковић“, издвојеног одељења у Метовници, посетили су 11.10.2016. дечије одељење "Народне библиотеке Бор". Циљ посете је био колективно учлањење ученика и развијање свести о значају књиге и читања. Том приликом смо посетили и изложбу "Школски бисери". Организатор посете библиотеци је наставница српског језика Дијана Маринковић уз помоћ одељењских старешина.
РАДИОНИЦА У БИБЛИОТЕЦИ

Дана 4.4.2016. године ученици старијих разреда ОШ "Станоје Миљковић", издвојеног одељења школе у Метовници, посетили су дечије одељење "Народне библиотеке Бор" са наставником српског језика Дијаном Маринковић. Ученици су учествовали у радионици из српског језика и књижевности. Том приликом су посетили и изложбу цртежа "Плаво-бели свет малог принца", Бојане Лукић, у Народној библиотеци Бор.
БОЖИЋНА ПРИРЕДБА У ШАРБАНОВЦУ 29.12.2016.

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику, Божићу, вероучитељица Валентина Грујић је 29.12.2016. године организовала пригодну Божићну представу. Учествовали су ученици петог, седмог и осмог разреда који похађају верску наставу.
РАДИОНИЦА "ХАРМОНИКА" 2016.

У оквиру Тима за Професионалну оријентацију, са ученицима осмог разреда, реализована је радионица на тему "Хармоника". Ученици су усмерени на успостављање социјалних компетенција прихватања и уважавања других, кроз процену сопствених способности, и прихватања сопствене личности кроз визуру осталих ученика. Реализатори радионице: наставници Ивана Поповић и Марко Станојевић.
Наступ фолклорне секције из Шарбановца на годишњој прослави УГ

Дана 29.10.2016. године, чланови фолклорне секције ОШ "Станоје Миљковић" подручно одељење у Шарбановцу, учествовали су на свечаности Удружења грађана "Вајферт" Бор. Тим поводом чланови фолклорне секције представили су се влашким и српским сплетом игара. На крају програма ученици су добили пригодне поклоне и захвалницу за подршку и хуманитарни рад. У организацији и реализацији активности учествовале су Мира Стевановић - наставник српског језика и Мила Јовановић - учитељ.
Наступ фолклорне секције из Шарбановца на 48. међународној октобарској конференцији рудара и металурга

Дана 29.09.2016. године чланови фолклорне секције из Шарбановца учествовали су пред научницима, еминентним стручњацима из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Аустрије, Словачке, Бугарске, Америке и Јапана на 48. међународној октобарској конференцији рудара и металурга. Конференција је одржана у хотелу "Албо" у Бору. У организацији и реализацији активности учествовале су наставник српског језика Мира Стевановић и учитељица Мила Јовановић
Тимочки научни торнадо 2016

Дана, 05.11.2016. године у ОШ „3. октобар“ у Бору одржан је пети Фестивал науке „ТИМОЧКИ НАУЧНИ ТОРНАДО“. Ученици Основне школе „Станоје Миљковић“ су и ове године узели учешће на поменутом Фестивалу, где су у сарадњи са својим менторима: наставником биологије, Александром Богосављевићем и наставницом хемије, Снежаном Каличанин приказали експерименте из области биологије и хемије.
Ликовна колонија „Родићи“ 2016.

Традиционална ликовна колонија, која се одржава у нашој школи од 2006. године, ове године одржана је 22. 08. 2016. године у Брестовцу. Ликовну колонију организовале су учитељице Невенка Петровић и Александра Катић, а помогле су јој у реализацији учитељице Мила Јовановић, Драгана Стојановић, Бобана Блажевић, Зорица Андрејић, васпитачи Ана Драгојић и Ана Бунановић и Тамара Станисављевић наставник француског језика. Тема ове ликовне колоније је била- Пано за нај ученика. На овој ликовној колонији учествовали су ученици млађих разреда из Брестовца и Шарбановца, као и двоје ученика који су гости из других школа. Након тога, сви учесници колоније су кредама у боји исцртавали плато испред Дома културе и библиотеке у центру села Брестовца.