Фото галерија

Завршна приредба за предшколце

Поводом завршетка припремног предшколског програма, предшколци издвојеног одељења у Метовници су уз помоћ своје васпитачице приредили приредбу за родитеље. Том приликом уручене су им похвалнице за успешно савладан припремни предшколски програм, као и матурантске капе.
ЗОО ВРТ БОР

11.06.2018. године деца припремне предшколске групе и ученици другог и четвртог разреда посетили су Зоолошки врт у Бору. Реализатори ове активности били су: васпитач Ана Бунановић и учитељ Радомир Жоњић.
ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА ПРВОГ ОБРАЗОВНИГ ЦИКЛУСА - КРАГУЈЕВАЦ 2018.

ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА - МЕТОВНИЦА 2018.

У организацији Основне школе „Станоје Миљковић“, Учитељског друштва Бор и Месне заједнице Метовница, 3. јуна 2018. у Метовници је реализована спортско-рекреативна манифестација „Игре без граница“. У такмичењу је учествовало 120 ученикапрвог циклуса образовања борских основних школа и школе „Ђура Јакшић“ из Зајечара. Прво место освојили су ученици ОШ „Станоје Миљковић“, друго место ученици ОШ „Ђура Јакшић“ из Зајечара, а треће место ученици ОШ „Бранко Радичевић“ и ОШ „Душан Радовић“. Најбоље екипе су добиле награде, а сви учесници похвлнице. Активност је реализована уз несебичну помоћ општине Бор, РТБ-а Бор, компаније „Rakita exploration“ и Месне заједнице Метовница.
Екскурзија ученика другог образовног циклуса

Потрага за благом

У оквиру прославе Дана школе у периоду од 14. до 16. маја 2018. у матичној школи у Брестовцу и у издвојеним одељењима у Метовници и Шарбановцу за ученике првог образовног циклуса реализована је радионица „Потрага за благом“. У радионицу су била укључена и деца из припремног предшколског програма. Укупан број учесника је 109.Ученици су показали велико интересовање за учешће у радионици и усвојили правила понашања која је неопходно поштовати при реализацији било које активности. Успешно су решили све задатке, загонетке и логичке задатке и заједно кроз разговор дошли до закључка да је благо у нематеријалним вредностима као што су: породица, деца, пријатељство, школа, здравље, знање, љубав... Организатори и реализатори активности су координатор Тима за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања Снежана Живковић, Вршњачки тим и Ученички парламент. Помоћ у реализацији су пружиле одељењске старешине млађих разреда и директор школе Александар Влаховић који је учесницима доделио дипломе и награде.
АСТРОНОМСКО ВЕЧЕ

У четвртак, дана 24.05.2018. године, наша школа организовала је Астрономско вече. Ученике је најпре наставник физике, Милан Миленковић, кроз занимљиву причу упознао са основним карактеристикама телескопа. Након тога, ученици су посматрали Сунчеве пеге и Месец. Организатори и реализатори ове активности били су наставник физике Милан Миленковић, као и Милош Николић и Дарко Величковић, наставници географије.
ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ 2018.

У складу са програмом обележавања Дана школе у 2018. години, дана 19.05.2018. године, одржана је свечана седница Наставничког већа на којој су присуствовали и ученици и њихови родитељи. Том приликом, директор школе, Александар Влаховић, истакао је постигнућа у образовно - васпитном раду школе у протеклом периоду. Похваљени су и награђени наставници који су у раду са ученицима постигли посебне резултате на одржаним ткмичењима и смотрама током текуће школске године. Захвалницом за постигнуте резултате на унапређивању живота и рада школе у години личног јубилеја рада награђено је шесторо радника наше школе. На основу селекције пристиглих радова на објављеном ликовном, литерарном и фото конкурсу поводом Дана школе, дипломом и пригодним поклонима директор је наградио најуспешније ученике и децу припремног програма. Након седнице одржана је свечана приредба у сали Дома културе. Директор школе је краћим пригодним говором поздравио присутне и указао на значај постојања и опстанка ове образовне установе у локалној средини. Одрастање - настава и љубав кроз плес, песму и драмски приказ као тематски приступ реализацији свечане приредбе у којој су учешће узели ученици матичне школе и издвојених одељења, приказао је образовно - васпитни рад и постигнућа у раду у периоду између два "рођендана" наше школе.
ДАН СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Дана 16.05.2018. године у матичној школи у Брестовцу, реализован је квиз страних језика за ученике осмог разреда. Учествовале су три екипе: екипа ученика из Брестовца, екипа ученика из Метовнице и екипа ученика из Шарбановца. Екипа Брестовац освојила је прво место, екипа Метовница друго место, док је екипа Шарбановац освојила треће место. Честитамо победницима као и свим учесницима у квизу јер су сви ученици показали завидно знање. Реализатори и носиоци активности биле су: наставнице страних језика: Марија Србуловић и Зорица Јелић (енглески језик) и Магдалена Алексић (француски језик).
ТУРНИР У МИНИ РУКОМЕТУ

Поводом обележавања Дана школе, 18.05.2018. године, у нашој школи организован је турнир у мини рукомету. Надметали су се дечаци и девојчице узраста до 2006. год. Угостили смо пет школа из наше општине (ОШ "3. октобар" Бор, ОШ "Душан Радовић" Бор, ОШ "Вук Караџић" Бор, ОШ "Свети Сава" Бор и ОШ "Петар Радовановић" Злот). По завршетку турнира, директор школе, Александар Влаховић, учесницима је поделио дипломе, медаље, пехаре и захвалнице. Читаву активност подржао је Рукометни савез Бор. Све похвале директору школе, Александру Влаховићу, као организатору и наставнику физичког васпитања, Тањи Жикић, која је била носилац ове активности.