Фото галерија

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

На Окружном такмичењу из Српског језика и језичке кулуре одржаном данас у ОШ "Вера Радосављевић" у Неготину, ученица 5. разреда наше школе, Бобана Николић, освојила је 3. место. Бобана је на општинском нивоу такмичења из Српског језика и језичке културе заузела 2. место, а својим знањем је на данашњем такмичењу испунила очекивања. Све похвале ученици и њеном предметном наставнику Гордани Станковић.
ПОКАЗНА ВЕЖБА ПРОТИВПОЖАРНЕ ЗАШТИТЕ У ШАРБАНОВЦУ

Дана 24.04.2018. године у нашој школи у Шарбановцу организована је и реализована показна вежба противпожарне заштите под називом "Симулација пожара у школи".
ПОКАЗНА ВЕЖБА ПРОТИВПОЖАРНЕ ЗАШТИТЕ У МЕТОВНИЦИ

У понедељак, 23.4.2018. године, у ОШ "Станоје Миљковић" издвојеном одељењу школе у Метовници, Ватрогасна служба Бор реализовала је јавно показну вежбу "Симулација пожара у школи". Ученици су били одушевљени овом активношћу.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

Дана 22.0.2018. године одржано је окружно такмичење из предмета техника и технологија и техничког и информатичког образовања. Ученица 5. разреда, Бобана Николић, освојила је прво место и са 96 поена се пласирала на републичко такмичење. Све похвале ученици и њеном предметном наставнику Ивани Поповић.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ

Здрав живот без цигарета

Ученице седмог разреда, Марта Драгомировић и Ана Голубовић, представнице Ученичког парламента и Вршњачког тима, одржале су на седници Наставничког већа 18.4.2018. предавање за чланове Наставничког већа на тему ,,Здрав живот без цигарета". Ова активност је реализована у оквиру програма Здравственог васпитања, рада Вршњачког тима и сарадње Ученичког парламента са Стручним тимом за здравствену и социјалну заштиту. Директор школе, Александар Влаховић је подржао иницијативу да ученици добију прилику да искажу своје потенцијале у различитим активностима и да преузму улогу едукатора и да на тај начин стекну бољи увид у професију својих наставника. У реализацији активности кроз стручно усмеравање рада ученица, учествовао је наставник биологије Александар Богосављевић, а подршку у реализацији дала је координатор рада Вршњачког тима наставница историје Снежана Живковић. Наставници су имали прилику да се упознају са свим здравственим ризицима које са собом носи конзумирање дувана и дуванских производа. Ученице су охрабриле наставнике да покушају да у интересу унапређења свог здравља и квалитета живота искључе или смање конзумирање дуванских производа. Ученице су показале високи степен озбиљности и храбрости у јавном наступу и исказивању својих ставова. Презентација је била едукативна, информативна и ефектна. Ученице су кроз интеракцију са наставницима успеле да их заинтересују за тему, одрже потпуну пажњу и покрену дискусију о овој теми.Наставници су подржали ову активност и похвалили ученице за реализовано предавање.
Васкршња приредба у Шарбановцу 2018.

Oпштинско такмичење рецитатора

У уторак, 17. 4. 2018. године, одржано је општинско такмичење рецитатора "Песниче народа мог" у Музичкој школи "Миодраг Васиљевић" у Бору. Учешће у овом такмичењу узели су Наталија Владић IV3 (ментор Драгана Стојановић), Марија Бугарић V2 (ментор Гордана Станковић) и Лазар Бешиновић VIII2 (ментор Дијана Маринковић). Иако се нису пласирали на окружни ниво такмичења, ученици су били добри. Ово је било једно лепо и вредно искуство.
Обележавање Васкрса у Метовници

Дана 10.04.2018. године у Основној школи "Станоје Миљковић" у Метовници обележен је Васкршњи уторак поводом најрадоснијег хришћанског празника - Васкрсења христовог. У холу школе изложени су ликовни и литерарни радови као и ускршња јаја ученика припремне групе, млађих и старијих разреда. Најбољи радови су награђени. Потом је организовано такмичење "Најјаче јаје". Након ових активности одржана је пригодна приредба у којој су учествовали ученици који похађају верску наставу, коју су организовали вероучитељица Валентина Грујић и наставник музичке културе Жељко Станковић. Поред наведених наставника, у реализацији ових активности учествовали су: васпитач - Ана Бунановић, учитељи - Дејан Марковић и Радомир Жоњић, наставници - Дијана Маринковић, Магдалена Алексић, Марко Станојевић, Ивана Поповић и Александар Динић.
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ВАСКРСА У ШАРБАНОВЦУ

У оквиру одељењских заједница, ученици млађих разреда у Шарбановцу организовали су ликовну радионицу и изложили радове у холу школе под називом „Васкршња изложба". Тим поводом изабрана су најлепше украшена јаја и најлепши ликовни радови. У категорији „Најлепше украшено јаје" најуспешнији су били ученици припремне групе - Владић Димитрије и Илић Ивана. У категорији „Најлепши ликовни рад" најуспешнији су били следећи ученици: - припремна група - Кринић Душан, - први разред - Данојлић Милица, - други разред - Ђурић Анђела, - трећи разред - Пантелић Милан, - четврти разред - Дудејић Маријана - пети разред - Стојкановић Лука.