Фото галерија

Мини кошаркашка лига града Бора

У периоду од 20. октобра до 10. новембра 2019. године реализована је друга, јесења фаза Мини лиге у кошарци за ученике основних школа из Бора у организацији Кошаркашког савеза града Бора. Наша школа је као и претходних година била активни учесник овог такмичења и остварила запажени резултат. Екипу наше школе чинили су ученици: Ксенија Билановић, Кристина Стојкановћ, Ивана Бугариновић, Анђела Арсић, Шана Видојевић, Ања Драгојић, Мартина Мартиновић, Јана Рајић, Станко Видојевић, Лазар Драгомировић, Вук Траиловић, Димитрије Стојановић, Стефан Петрујкић, Михајло Милошевић, Јован Јовањика, Матеа Кржановић, Симон Човикановић и Душан Билановић. Екипу су за такмичење припремали наставници физичког и здравственог васпитања Тања Жикић и Александар Динић. Подршку екипи пружио је дииректор школе Александар Влаховић. Ученици наше школе су за учешће на такмичењу добили мајице, дипломе и пехаре. Школа је за успешну сарадњу са Кошаркашким савезом награђена дипломом и пехаром за учешће у такмичењу и исказани "фер-плеј". Честитамо нашим успешним спортистима, њиховим породицама и наставницима на одличном резултату и желимо пуно успеха у даљем раду.
Угледни час математике у оквиру пројекта "Школа за 21. век"

Дана 15.11.2019. године је у издвојеном одељењу у Шарбановцу, наставник математике Александар Обреновић одржао угледни час у одељењу осмог разреда. Ученици су имали активну улогу и уз подршку наставника извели су формуле површине призме, што је био и циљ часа. Путем слика и видео записа преносимо део радне атмосфере. Пилот пројекат "Школа за 21.век"
Јесења изложба у Шарбановцу 2019.

Традиционално, као и сваке године, са ученицима првог образовног циклуса реализована је јесења изложба. Реализатори ове активности били су учитељи Мила Јовановић, Јасна Стојановић Лападатовић, Божидар Живковић, Бобана Блажевић и васпитачица Ана Драгојић.
Стваралаштво Вука Стефановића Караџића

У петак 8. новембра поводом Вукове недеље ученици VIII разреда са наставницом Миланом Предић реализовали су радионицу „Стваралаштво Вука Стефановића Караџића“
„Ми о вуку, а Вук у Буквару“

Поводом обележавања Вукове недеље, ученици првог образовног циклуса у Брестовцу одржали су радионицу са пригодним програмом, под називом „Ми о вуку, а Вук у Буквару“.
ВУКОВА НЕДЕЉА У ШАРБАНОВЦУ 2019.

У издвојеном одељењу у Шарбановцу разним занимљивим активностима обележили смо Вукову недељу. Ученици су тумачили и анализирали пословице и питалице, решавали загонетке, говорили брзалице и представљали их илустративно. На продуженом боравку приказана је презентација о животу и раду Вука Стефановића Караџића. Последњег дана организован је квиз. У реализацији ових активности учествовали су учитељи: Јасна Стојановић Лападатовић, Мила Јовановић, Бобана Блажевић и Божидар Живковић.
,,ЗАМИСЛИ СВЕ...ЧУДА СУ СВУДА"

Дана 2.11.2019. године у ОШ „3. октобар“ у Бору одржан је осми по реду Фестивал науке „ТИМОЧКИ НАУЧНИ ТОРНАДО“. Под слоганом ,,ЗАМИСЛИ СВЕ...ЧУДА СУ СВУДА“ Фестивал је окупио велики број учесника, институција као и основне и средње школе широм Тимочке крајне, а разним експериментима и активностима присуствовало је више хиљада посетилаца. Ученици наше школе су имали запажено учешће на поменутом Фестивалу, где су у сарадњи са својим менторима приказали различите експерименте, математичке стратегије, историјске поставке као и квизове знања из области историје и географије. Једна од атракција овогодишњег фестивала била је и демонстрација лансирања ракета, коју у оквиру секције ,,Ракетно моделарство“ реализује наставник физике, Милан Миленковић. Ментори на поменутој манифестацији су били Александар Богосављевић (наставник биологије, координатор активности за ОШ ,,Станоје Миљковић“), Снежана Каличанин (наставник хемије), Снежана Живковић (наставник историје), Александар Обреновић (наставник математике), Сандра Ћеранић (наставник географије), Милан Миленковић (наставник физике), Бобана Блажевић (учитељ), Мила Јовановић (учитељ), Невенка Петровић (учитељ), Јасна Стојановић- Лападатовић (учитељ у продуженом боравку) и Божидар Живковић (учитељ). Учешће на поменутој манифестацији узео је и Александар Динић (наставник физичког и здравственог васпитања) израдом презентације у оквиру маркетинга школе. Своју несебичну подршку у реализацији свих активности поменутог Фестивала пружили су директор школе, Александар Влаховић и педагог школе, Милена Андријевић. Свим учесницима Фестивала и њиховим менторима желимо и даље успешан рад у циљу квалитетне промоције наше мале школе великог срца.
Глумачки успех наше талентоване ученице Ирене Николић

У организацији драмског студија „Центра за културу града Бора“ у Музичкој школи у Бору је 29. октобра 2019. одржана премијера представе за децу „Принцеза фина Жозефина“. Једна од главних улога у представи поверена је ученици одељења V-1 наше школе Ирени Николић. Талентована Ирена је одлично дочарала лик дворске куварице Петроније и добила заслужене аплаузе и дивљење публике. Подршку ученици пружили су и ученици целог одељења у пратњи својих родитеља и одељењског старешине. Честитамо драмском студију, редитељки Симониди Гаврић и свим младим глумцима на одличној представи и успешној премијери. Честитамо Ирени и њеним родитељима и желимо још много глумачких успеха.
Пројектна настава "Друг и ја на путу до школе"

У оквиру пројектне наставе на тему "Друг и ја на путу до школе", ученици II3 разреда су са учитељицом Милом Јовановић а у корелацији са предметом Техника и технологија, израдили полигон вежби.
Крос РТС-а у Зајечару 2019.

Дана 19.10.2019. године ученици наше школе узели су учешће на спортској манифестацији крос РТС-а у Зајечару. Ученике je предводилa наставницa физичког и здравственог васпитања Тања Жикић.