Фото галерија

Пиши као што говориш 2015

У Брестовцу је 21.12.2015. реализован по трећи пут квиз „Пиши као што говориш“. Квиз се сваке године реализује у циљу указивања на историјски развој и значај писмености. Тема овогодишњег квиза била је „Читање“. У организацији и релизацији квиза учествовале су наставнице српског језика Мира Стевановић, Дијана Маринковић и Гордана Станковић и наставница историје Снежана Живковић.
Правопис

Ученици старијих разреда ОШ „Станоје Миљковић“ издвојеног одељења у Метовници посетили су 11.12.2015. изложбу „Правопис у слици и речи“ Саше Чорболоковића у просторијама Народне библиотеке у Бору. Организатор посете изложби и библиотеци је наставница српског језика Дијана Маринковић уз помоћ одељењских старешина.
Небески ловци 2

Ученици старијих разреда из Брестовца 30.11.2015. посетили су изложбу „Небески ловци“ Природњачког музеја из Београда у Музеју рударства и металургије у Бору. У релизацији посете учествовали су наставник биологије и одељењске старешине. Након посете музеју ученици су дружење наставили у рекреативном парку у Бору. Ову занимљиву изложбу посетили су сви ученици млађих и старијих разреда ОШ „Станоје Миљковић“ из Брестовца, Метовнице и Шарбановца.
Небески ловци 1

Сви ученици млађих разреда и деца припремног одељења Основне школе "Станоје Миљковић", издвојено одељење Шарбановац, у пратњи учитељица и васпитачице, посетили су, дана 01.12.2015, Музеј рударства и металургије у Бору и изложбу „Небески ловци“. Ученици су том приликом у оквиру фестивала археолошког филма, такође у музеју, погледали кратак филм о Виминацијуму. У припреми и реализације посете ове изложбе учествовали су васпитачица и учитељи: Ана Драгојић, Александра Катић, Драгана Стојановић и Мила Јовановић.
Улица дечијег осмеха 2015

Ученици наше школе учетвовали су на ликовном и литерарном конкурсу манифестације „Улица дечијег осмеха“, Такође су учествовали и на продајној изложби где су изложили и продавали направљене украсне премете, новогодишње честитке и капе. У реализацији ове активности са ученицима су учествовали следећи наставници: Невенка Петровић; Александра Катић, Мила Јовановић, Драгана Стојановић; Дејан Марковић, Радомир Жонић и Ана Бунановић.
Тимочки научни торнадо 2015

Дана 31.10.2015. године у ОШ „Душан Радовић“ је одржан Фестивал науке под називом „ТИМОЧКИ НАУЧНИ ТОРНАДО“. Ученици ОШ „Станоје Миљковић“ су и ове године узели учешће на поменутом Фестивалу, где су у сарадњи са својим менторима: учитељима (Дејан Марковић, Александра Катић) и наставницима (Александар Богосављевић - наставник биологије, Снежана Каличанин - наставник хемије и Милан Миленковић - наставник физике) приказали експерименте из области биологије, екологије, хемије и физике.
Зоолошки врт 1

Ученици седмог и осмог разреда Основне школе „Станоје Миљковић“ Брестовац су 26.10.2015. године заједно са својим наставницима Александром Богосављевићем и Снежаном Каличанин посетили Зоолошки врт у Бору. У име Тима за заштиту животне средине, а као осврт на Светски дан заштите животиња (4.октобар), ученици су са својим предметним наставницима и радницима зоолошког врта разговарали о степену угрожености дивљих животиња и начинима заштите истих у природи.
БОНИС 2015

Дана, 25.09.2015.год. одржана је манифестација науке,,Борска ноћ истраживача- БОНИС ”, под слоганом ,,Наука и машта могу свашта ”. Пружена је јединствена прилика за дружење са научницима-младим истраживачима који су кроз разне активности и креативне презентације научни рад приближили посетиоцима. Међу организаторима, учесницима овогодишње научно- културне манифестације била је и наша школа. Да наука и машта могу свашта наши ученици су показали изводећи занимљиве експерименте.
Ученици у библиотеци

Народна библиотека Бор, крајем септембра 2015. године. Ученици Александре Катић, учитељице Основне школе "Станоје Миљковић" Брестовац, издвојено одељење Шарбановац.
Чаробни свет Николе Тесле

Дана 15. 09. 2015. сви ученици млађих разреда из Шарбановца Основне школе "Станоје Миљковић" посетили су Музеј рударства и металургије у Бору и изложбу „Чаробни свет Николе Тесле“. У припреми и реализације посете ове изложбе учествовали су учитељи: Александра Катић, Драгана Стојановић и Мила Јовановић.