Фото галерија

Научни торнадо у Зајечару 2019.

Дана 30.11.2019. године, наши мали научници, предвођени својим менторима, наставником биологије и наставницом хемије, имали су запажено учешће на Фестивалу науке у Зајечару. Да ,,дружење са науком" може бити веома занимљиво сведоче фотографије у прилогу.
Радионица "Разгледнице путују светом"

Дана 29.11.2019. године је у матичној школи реализована радионица Разгледнице путују светом ♥️, део пројекта Читалићи 2019. Радионицу су водиле педагог и библиотекар школе, док су активну улогу имали ученици трећег разреда који су своја идејна решења за изглед разгледница и маркица пренели на папир. Остаје нам само да их пошаљемо Читалићима широм наше земље и региона.
Грађанско васпитање у Шарбановцу

24.10.2019. Ученици VII-3 и наставник Мира Стевановић посетили су Месну заједницу Шарбановац. Татјана Геочеловић, матичар, упознала је ученике о правима и обавезама грађана, начину спровођења гласања, показала им документацију: матичне књиге рођених и умрлих; објаснила им нови систем електронског уношења података. Поклонила је деци монографију села уз договор да ураде презентацију (14.11.2019. презентовали су своје радове). Данас, 28.11.2019. ученици VII-3 одржали су интересанту презентацију „ДЕТЕ, ШКОЛА, ЛОКАЛНА ЗАЈЕДНИЦА“ ученицима петог, шестог и осмог разреда у Шарбановцу. Започета је међупредметна сарадња Грађанског васпитања и Верске наставе. Наредног четвртка ученици који похађају Верску наставу презентоваће „Живот и дело патријарха Павла“.
Радионица влашког говора са елементима нац. културе "Празњику"

Ученици ОШ "Станоје Миљковић" у Брестовцу који похађају наставу влашког говора са елементима националне културе учествовали су у изради славског колача и обредног хлеба који је карактеристичан за влашку славу. Ученици су такође имали прилику да науче који су обичаји везани за славу код влаха. Реализатор ове активности била је наставница влашког говора Бојана Табаковић.
Квиз ,,150 година постојања периодног система"

Поводом Дана школе ,,Вук Караџић“ у Бору, у градској библиотеци, одржан је квиз знања из биологије и хемије. Тема квиза ,,150 година постојања периодног система“ заинтригирала је ученике завршних разреда свих борских основних школа. Екипа ученика наше школе, коју су чинили Марија Јанков, Кристина Миленковић, Филип Крачуновић и Јован Кринић, имала је запажено учешће и освојила 2. место у поменутом квизу. Браво за наш Тим!
Светски дан детета у Шарбановцу 2019.

Поводом Светског дана детета 20.новембра у издвојеном одељењу у Шарбановцу учитељице Мила Јовановић и Бобана Блажевић су са својим ученицима реализовале активности под слоганом "Један дан није довољан-сваки дан је Светски дан детета". На продуженом боравку су учитељи Јасна Стојановић Лападатовић и Божидар Живковић са свим ученицима првог образовбог циклуса и ученицима припремног предшколског програма реализовали радионицу "А шта ако се ипак не поштују моја права".
Један дан није довољан – сваки дан је Светски дан детета!

Обележавање Светског дана детета Ученички парламент и Вршњачки тим Основне школе „Станоје Миљковић“ су 20. новембра 2019. пригодним програмом обележили Светски дан детета и 30 година од усвајања Конвенције УН о правима детета. Активност је реализована у Народној библиотеци у Бору у присуству великог броја ученика, наставника и родитеља под називом: „Ми о дечјим правима“ и под слоганом „Један дан није довољан – сваки дан је Светски дан детета!“. У реализацији активности учествовали су и представници Ученичког парламента ОШ „Бранко Радичевић“. Програм обележавања Светског дана детета реализован је уз подршку директора Основне школе „Станоје Миљковић“ Александра Влаховића који је пригодном беседом поздравио све учеснике и учествовао у дискусији са члановима парламента. У припреми и реализацији програма равноправно су учествовали сви чланови Ученичког парламента и Вршњачког тима уз подршку педагога Милене Андријевић, наставница Снежане Живковић и Миле Јовановић, библиотекара Кристине Радивојевић, ученика трећег разреда из Брестовца са учитељицом Зорицом Калиновић и ученика првог разреда Марка Курдумановића са учитељицом Невенком Петровић. Присутни су имали прилику да се присете дечјих права, а циљ је био истицање важности укључивања деце у доношење важних одлука и указивање на проблеме који постоје везано за положај деце у друштву. Анализирана је оствареност дечјих права и дати предлози за унапређење положаја деце у породици, школи и локалној заједници. Програм је обухватао следеће активности: 1. Уметнички програм: „Један дан није довољан – сваки дан је Светски дан детета!“ који су припремили ученици трећег и првог разреда са својим учитељицама; 2. Пројекција колажа видео клипова „Ми о дечјим правима“ који је припремио Вршњачки тим; 3. Радионица: „Оствареност дечјих права у школи, породици и локалној заједници“ уз учешће чланова Ученичког парламента школа „Станоје Миљковић“ и „Бранко Радичевић“. Заштита и унапређење права детета представља приоритет друштва. Развијеност друштва се не мери само снагом привреде и модерним законима већ и по томе колико могућности има сваки члан друштва, а посебно они најрањивији, а то су деца. Деца морају бити равноправни чланови друштва и обавеза свих је стварање могућности за остваривање пуног потенцијала сваког детета. Улагање у здравље, образовање и безбедност деце је најважнија инвестиција сваког друштва јер је то улагање у будућност. Честитамо свим учесницима на успешно реализованој активности и захваљујемо родитељима на још једној успешној сарадњи.
СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА 2019.

20.11.2019. године поводом обележавања Светског дана детета, за ученике првог образовног циклуса и предшколску групу, одржана је радионица под називом "Уз игру се лепше расте" . Реализатори ове активности биле су: учитељице Невенка Петровић и Драгана Стојановић, васпитачица Ана Бунановић и наставница енглеског језика Марија Србуловић.
"БУДИ ТОЛЕРАНТАН"

Под слоганом "Буди толерантан" у продуженом боравку у Шарбановцу обележили смо Међународни дан толеранције. Ученици су гледали образовни филм "Дан толеранције", разговарали о приказаним ситуацијама, а затим реализовали радионицу "Групе којима припадам".
Турнир у малом фудбалу 2019.

У ОШ "Вук Караџић" у Бору је у среду, 13.11.2019. године, поводом Дана школе одржан турнир у малом фудбалу. Наша мушка екипа заузела је треће место. Све похвале ученицима као и њиховом ментору, наставнику физичког и здравственог васпитања, Александру Динићу.