Фото галерија

"Дигитални час" 2018/2019,

Рад наставнице технике и технологије Иване Поповић и ученика 5/3 одељења под називом "Пронађи прави пут" објављен је у Зборнику радова "Дигитални час" за школску 2018/2019. годину. Све похвале наставнику и ученицима.
ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛИВАЊУ

Дана 29.11.2018. године одржано је Окружно такмичење у пливању за ученике основних и средњих школа Борског округа. Учешће је узело шест ученика наше школе: Матеа Кржановић 4/1, Симон Човикановић 4/1, Јана Рајић 4/1, Андреја Рајић 6/1, Лазар Драгомировић 6/1 и Марко Митаковић 8/1. Пласман на Републичко такмичење постигао је ученик Марко Митаковић. Републичко такмичење у пливању одржано је 05.12.2018. године у Крагујевцу. Ученик Марко Митаковић је у својој групи био први, док је на нивоу ученика осмог разреда на нивоу Републике освојио осмо место. Све похвале ученику и његовом ментору, наставнику физичког васпитања Тањи Жикић.
ВИКЕНД ЗА ПАМЋЕЊЕ

Леп и успешни викенд и даље мами осмех на лицу наших ученика!!! Дана 1.12.2018.године, ученици наше школе, у пратњи наставника биологије Александра Богосављевића и наставнице хемије Снежане Каличанин, посетили су Фестивал науке ,,Земља будућности“ и Музеј илузија у Београду што је изазвало праву лавину позитивних емоција и огромну количину среће која се осећа и види на њиховим веселим лицима. Реализација поменуте посете била је у организацији Друштва младих истраживача Бор.
Новинари репортери на терену - Пунђилов поток, 30.11.2018.

Хладно време и залеђени путеви нису спречили наше новинаре, ученике, у истраживачком походу. Новинари: Наталија Владић V-3, Марија Јанков VII-3, Јована Перић и Јелена Адамовић VIII-3 посетили су Петра Чулиновића у Пунђиловом потоку, атару села Шарбановца. Деда Пера је чувени етно музичар, познат широм Србије и Румуније. Преко 6о година деда Пера прави фруле и дудуке, његове рукотворине власништво су многих познатих фрулаша и дудучара. Сем што прави музичке инструменте, он свира: фрулу, дудук, кларинет и гајде. Своју љубав према музици пренео је и свом потомству. Ивана Илић ( Перина праунука), ученица I-3, свира фрулу. Млади новинари и Мира Стевановић, наставник српског језика, уживали су у музици виртуоза .
ЈЕДАН ЗАНИМЉИВ ЧАС ВЛАШКОГ ГОВОРА - ОБИЧАЈИ И ВЕРОВАЊА

Јавни час историје „Велики рат“

Поводом обележавања Дана потписивања примирја у Првом светском рату и обележавања јубилеја 100 година од завршетка Првог светског рата у матичној школи у Брестовцу је 8.новембра 2018. релизован јавни час историје на тему „Велики рат“. Час су припремили чланови секције историчара, ученици шестог, седмог и осмог разреда уз помоћ наставнице историје Снежане Живковић и наставника музичке културе Жељка Станковића и Николе Стаменковића, а у реализацији часа учествовали су и ученици четвртог разреда. Јавни час је почео обраћањем директора школе Александра Влаховића који је указао на историјски значај Првог светског рата, на последице рата и велико страдање српског народа и на важност обележавања јубилеја значајних догађаја из историје Србије. Часу су присуствовали ученици свих одељења првог и другог образовног циклуса, деца из припремног предшколског програма, директор школе, правник, библиотекар, сви наставници разредне и предметне наставе и родитељи ученика.
Учешће на квизу

Дана 22.11.2018. године у Народној библиотеци у Бору одржан је квиз „100 година од завршетка Првог светског рата“ у организацији ОШ „Вук Караџић“. Ученици ОШ „Станоје Миљковић“ су узели учешће на поменутом квизу: Јована Геочеловић VII-3 Марија Јанков VII-3 Кристина Миленковић VII-3 Филип Крачуновић VII-3 Ментор: Мира Стевановић, наставник српског језика Све похвале ученицима и њиховом ментору.
СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА

Од 20. новембра 1954.године широм планете Земље обележава се Светски дан детета. Иако је у школској средини сваки дан ДАН ДЕТЕТА, данас је ипак у нашој школи обележен пригодним програмом. Деца из предшколске групе и ученици првог образовног циклуса матичне школе учествовали су у програму који су за њих припремили васпитач, учитељи и учитељ задужен за рад у продуженом боравку. Током првог дела програма говорило се о Конвенцији о правима детета, затим су ученици имали прилике да учествују у старим традиционалним играма- зујке, пачија пета, дугме, чигра, столица, крпаре и за крај су заиграли уз дечије песме данашњице. Спој традиционалног и савременог је учинио да деца уживају у свом дану! Овим путем желимо са вама да поделимо део атмосфере...
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ТОЛЕРАНЦИЈЕ У МЕТОВНИЦИ

Поводом обележавања Међународног дана толеранције 16.11.2018. године у издвојеном одељењу наше школе у Метовници реализована је радионица под називом „Толеранција". Учествовала су деца из припремне предшколске групе и ученици од првог до четвртог разреда.
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ТОЛЕРАНЦИЈЕ У ШАРБАНОВЦУ

Толеранција се мора учити, као што морамо научити и како да сукобе мирно решавамо јер су они саставни део живота свакога од нас. Сви заједно треба да градимо културу мира, толеранције и разумевања, и да радимо на стварању отвореног и толерантног друштва које уважава различитост и свима пружа једнаке шансе и могућности... Поводом обележавања Међународног дана толеранције, са ученицима првог образовног циклуса ОШ "Станоје Миљковић" у Шарбановцу реализована је радионица. Игром "У аутобусу" проверено је колико су ученици толерантни. Било је јако занимљиво.