Фото галерија

АСТРОНОМСКО ВЕЧЕ

У четвртак, дана 24.05.2018. године, наша школа организовала је Астрономско вече. Ученике је најпре наставник физике, Милан Миленковић, кроз занимљиву причу упознао са основним карактеристикама телескопа. Након тога, ученици су посматрали Сунчеве пеге и Месец. Организатори и реализатори ове активности били су наставник физике Милан Миленковић, као и Милош Николић и Дарко Величковић, наставници географије.
ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ 2018.

У складу са програмом обележавања Дана школе у 2018. години, дана 19.05.2018. године, одржана је свечана седница Наставничког већа на којој су присуствовали и ученици и њихови родитељи. Том приликом, директор школе, Александар Влаховић, истакао је постигнућа у образовно - васпитном раду школе у протеклом периоду. Похваљени су и награђени наставници који су у раду са ученицима постигли посебне резултате на одржаним ткмичењима и смотрама током текуће школске године. Захвалницом за постигнуте резултате на унапређивању живота и рада школе у години личног јубилеја рада награђено је шесторо радника наше школе. На основу селекције пристиглих радова на објављеном ликовном, литерарном и фото конкурсу поводом Дана школе, дипломом и пригодним поклонима директор је наградио најуспешније ученике и децу припремног програма. Након седнице одржана је свечана приредба у сали Дома културе. Директор школе је краћим пригодним говором поздравио присутне и указао на значај постојања и опстанка ове образовне установе у локалној средини. Одрастање - настава и љубав кроз плес, песму и драмски приказ као тематски приступ реализацији свечане приредбе у којој су учешће узели ученици матичне школе и издвојених одељења, приказао је образовно - васпитни рад и постигнућа у раду у периоду између два "рођендана" наше школе.
ДАН СТРАНИХ ЈЕЗИКА

Дана 16.05.2018. године у матичној школи у Брестовцу, реализован је квиз страних језика за ученике осмог разреда. Учествовале су три екипе: екипа ученика из Брестовца, екипа ученика из Метовнице и екипа ученика из Шарбановца. Екипа Брестовац освојила је прво место, екипа Метовница друго место, док је екипа Шарбановац освојила треће место. Честитамо победницима као и свим учесницима у квизу јер су сви ученици показали завидно знање. Реализатори и носиоци активности биле су: наставнице страних језика: Марија Србуловић и Зорица Јелић (енглески језик) и Магдалена Алексић (француски језик).
ТУРНИР У МИНИ РУКОМЕТУ

Поводом обележавања Дана школе, 18.05.2018. године, у нашој школи организован је турнир у мини рукомету. Надметали су се дечаци и девојчице узраста до 2006. год. Угостили смо пет школа из наше општине (ОШ "3. октобар" Бор, ОШ "Душан Радовић" Бор, ОШ "Вук Караџић" Бор, ОШ "Свети Сава" Бор и ОШ "Петар Радовановић" Злот). По завршетку турнира, директор школе, Александар Влаховић, учесницима је поделио дипломе, медаље, пехаре и захвалнице. Читаву активност подржао је Рукометни савез Бор. Све похвале директору школе, Александру Влаховићу, као организатору и наставнику физичког васпитања, Тањи Жикић, која је била носилац ове активности.
КВИЗ "ПИШИ КАО ШТО ГОВОРИШ"

Дана 17.05.2018. године у матичној школи у Брестовцу, реализован је квиз "Пиши као што говориш" за ученике петог разреда. Учествовале су две екипе ученика из Шарбановца и по једна екипа ученика из Брестовца и Метовнице. Све екипе показале су висок ниво знања. Прво место освојила је екипа Шарбановац 1: Лука Стојкановић, Давид Гроздановић и Матеја Влајић - ментор наставник српског језика Мира Стевановић; Друго место освојила је екипа Шарбановац 2: Александра Крачуновић, Александра Лупуловић и Вукашин Перић - ментор наставник српског језика Мира Стевановић; Треће место освојила је екипа из Брестовца: Марија Бугарић, Мартина Мартиновић и Андреја Рајић - ментор наставник српског језика Гордана Станковић; Четврто место освојила је екипа из Метовнице: Милица Пантелић, Лидија Васић и Зорана Билановић - ментор наставник српског језика Дијана Маринковић. Квиз је организовала наставница историје Снежана Живковић - председник стручног већа друштвене групе предмета.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ

11. и 12. маја 2018. године одржано је Републичко такмичење из Технике и технологије у Вршцу. Нашу школу представљала је ученица петог разреда, Бобана Николић.Све похвале ученици и њеном ментору, наставници технике и технологије, Ивани Поповић.
ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА 2018.

Дана 12.05.2018. године ученици матичне школе и издвојених одељења, заједно са својим одељењским старешинама, наставницима и родитељима положили су цвеће на споменик Станоја Миљковића, по коме школа носи назив и тиме започели обележавање Дана наше школе. Након тога су у фискултурној сали школе у лепој и навијачкој атмосфери одржане ,,Игре без граница“ за ученике првог и другог образовног циклуса. По завршетку спортских игара одржана је мини журка за све присутне.
Међународни фестивал науке у Видину

Екипа младих научника наше школе предвођена својим менторима Александром Богосављевићем-наставник биологије и Снежаном Каличанин-наставник хемије, учествовала је на Межународном фестивалу науке који се одржао дана 11.05.2018.године у Видину. Све похвале ученицима и менторима!
АТЛЕТИКА

Нижемо успехе и у спортским дисциплинама! Ученици наше школе учествовали су на међуокружном такмичењу у атлетици, које је одржано дана 9.05.2018. године у Ћуприји. У трци на 60m Јована Геочеловић (VI-3) освојила је 2. место, а Давид Гроздановић (V-3) 3. место. Све честитке ученицима и њиховом предметном наставнику Александру Динићу!
Чувари природе у Лазаревом кањону