Фото галерија

Обележавање Васкрса у Метовници 2019.

Дана 07.05.2019. године је у Основној школи "Станоје Миљковић" у Метовници обележен Васкрс поводом најрадоснијег хришћанског празника - Васкрсења христовог. У холу школе изложени су ликовни и литерарни радови као и ускршња јаја ученика припремне групе, млађих и старијих разреда. Најбољи радови су награђени. Потом је организовано такмичење "Најјаче јаје". Након ових активности одржана је пригодна приредба у којој су учествовали ученици који похађају верску наставу, коју су организовали вероучитељица Валентина Грујић и наставник музичке културе Жељко Станковић.
ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - ПОСЕТА ЕКОНОМСКО ТРГОВИНСКОЈ ШКОЛИ 2019.

У оквиру тима за Професионалну оријентацију ученици осмог разреда наше школе посетили су 23.04.2019. године Економско - трговинску школу у Бору. Кроз разговор са ученицима ове школе, радионице, практичне задатке и ообилазак учионица, ученици су се на најбољи начин упознали са образовним профилима које ова школа нуди. У припреми и реализацији посете учествовали су чланови тима за Професионалну оријентацију: Ивана Поповић, Марко Станојевић, Дарко Величковић, педагог школе Милена Андријевић као и одељењске старешине: Снежана Живковић, Александар Динић и Мира Стевановић
ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА - ПОСЕТА ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ 2019.

У оквиру тима за Професионалну оријентацију ученици осмог разреда наше школе посетили су 22.04.2019. године Техничку школу у Бору. Обиласком учионица, фискултурне сале, лабораторија и других школских просторија ученици су се ближе упознали са образовним профилима које ова школа нуди. У припреми и реализацији посете учествовали су чланови тима за Професионалну оријентацију: Ивана Поповић, Марко Станојевић, Силвија Тодоровић, педагог школе Милена Андријевић као и одељењске старешине: Снежана Живковић, Александар Динић и Мира Стевановић
Радионица на тему "Традиционална кухиња"

Ученици првог образовног циклуса ОШ "Станоје Миљковић" у Брестовцу који похађају наставу румунског језика и влашког говора, учествовали су у радионици на тему "Традиционална кухиња". Они су, заједно са својим наставницама, припремали румунска и влашка традиционална јела. Реализатори активности: Бојана Табаковић (наставник влашког говора са елементима националне културе) и Уна Васиљевић, (наставник румунског језика са елементима националне културе).
Ускршњи вашар у Шарбановцу

Поводом предстојећих Ускршњих празника у Шарбановцу су учитељи са децом организовали вашар. Деца су рецитовала и певала песме посвећене празнику. Организовано је и такмичење за најјаче јаје. Куцкали су јаја док су присутни разгледали и куповали. Дечји осмех нам све казује.
УСКРШЊА РАДИОНИЦА У СЕОСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Ученици припремне групе и четвртог разреда ОШ "Станоје Миљковић" у Брестовцу шарали су јаја поводом обележавања Ускрса. Изложба радова биће одржана у недељу у 17:00 часова у сеоској библиотеци. Након изложбе одржаће се такмичење "Најтврђе јаје". Реализатори активности: Невенка Петровић - учитељ, Драгица Стангачиловић - васпитач и Бориславка Репац - библиотекар.
"ЧИТАЛИЋИ 2019" - ЧИТАЛАЧКИ ДНЕВНИК И "ПРСТИЋ ТОРБИЦА"

На конкурсу за Међународну смотру читалаштва " Читалићи 2019" од пристиглих 480 радова комисија је у оквиру сваког разреда изабрала најбоље који ће бити представљени на Смотри у Мачкату и такмичити се за најбољи рад. Међу одабранима налази се читалачки дневник ученице Анђеле Ђурић из Шарбановца (ментор Јасна Стојановић Лападатовић), као и "Прстић торбица", групни рад ученика предшколских група из Шарбановца и Метовнице ( ментори Јасна Стојановић Лападатовић и Ана Бунановић). Похваљујемо ученике и њихове менторе.
Општинско такмичење рецитатора

У уторак, 17. 4. 2019. године, одржано је општинско такмичење рецитатора ,,Песниче народа мог" у Музичкој школи ,,Миодраг Васиљевић" у Бору. Учешће у овом такмичењу узели су ученици наше школе: Милица Марковић 1/3 (ментор Бобана Блажевић, учитељ), Анђела Ђурић 3/3 (ментор Бобана Блажевић, учитељ), Симон Човикановић 4/1 (ментор Зорица Андрејић, учитељ) и Драгана Вацић 5/2 (ментор Дијана Маринковић, наставник српског језика и књижевности)
„Борска просвета за радост дечијег света 2019.“

У Бору је и ове године реализован пројекат „Хуманитарно спортско и поетско дружење просветних радника Бора“ и има за циљ окупљање борских просветних радника, од предшколског до високошколског нивоа. Просветни радници су својим волонтерским и хуманитарним акцијама прикупили средства за дечије одељење Опште болнице Бор. Просветни радници наше школе подржали су ову хуманитарну акцију, прикупили новчану донацију и учествовали у спортским активностима. Наставник математике, Александар Обреновић и помоћни радник Горан Влајић освојили су прво место на такмичењу у стоном тенису. Правник школе Мирко Миладиновић и библиотекар Кристина Радивојевић освојили су друго место у пикаду. Наставник физичког васпитања Тања Жикић ангажована је у улози судије, а наставник физичког васпитања Александар Динић и наставник географије Дарко Величковић били су део екипе Савеза за школски спорт на турниру у одбојци. Честитамо организаторима манифестације Александри Митовски и Мирјани Спасић и свим колегама и позивамо колеге да и наредних година подрже ову акцију.
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ 2019.

На Окружном такмичењу из технике и технологије одржаном 06.04.2019. године у ОШ "12. септембар" у Мајданпеку, ученица наше школе, Наталија Владић (5/3), освојила је 1. место и пласирала се на Републички ниво такмичења. Све честитке ученици и њеном ментору наставници технике и технологије, Ивани Поповић. Желимо им пуно среће на Републичком такмичењу. Такође, похваљујемо Милицу Курдумановић, Бобану Николић и Александру Крачуновић које су успешно презентовале школу на такмичењу. ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ТЕХНИКЕ И ТЕХНОЛОГИЈЕ 2 фотографије